Speltips inför Portsmouth – Oxford 25/3: Övertygande statistik

Spelbloggare Publicerat: 23 mars 2018

Söndagen bjuder på en match från engelska League One, vilken spelas mellan Portsmouth och Oxford United. Vi riktar in oss på målmarknaden och tipsar om ett spel som ska mer än dubbla ert investerade kapital.

Fotbollsutbudet den här helgen är långtifrån det mest smakrika, men en del smått och gott har vi lyckats plocka ut – och här från den engelska tredjedivisionen, som rullar i normal fart under landslagsuppehållet.

Gemensamt för Portsmouth och Oxford inför matchen är att de satte stopp för lite sämre sviter senast, förra veckan, och det med en 2-0-vinst för de förstnämnda mot Oldham Athletic samt med en 2-1-dito för de sistnämnda mot Peterborough United.

Men där stannar det. Lagen har helt olika fokus inför seriens slutspurt, där Portsmouth hoppas kunna hitta rätt och åter klättra upp till playoffområdet och därmed få spela om en plats till Championship.

Gäller för Portsmouth är att återfinna formen. Sedan årsskiftet har de vunnit blott tre av 12 matcher i serien. Uppseendeväckande svagt.

Oxford ska däremot säkra deras kontrakt i serien – och det borde lösas utan större bekymmer, såvida man inte faller samman totalt. Med en respektive två matcher färre spelade än de flesta konkurrenter under dem i tabellen, har de fem pinnar som håller dem ovanför bottenkvartetten och de som slussas ner i seriesystemet. Krävs inte mycket, med andra ord.

Statistiken talar för spelet

Mål, mål, mål! Det är vad vi investerar våra polletter i, och rekommenderar er att göra detsamma – att det alltså blir minst tre baljor i matchen. Allt från strax under dubbelt betalt för spelet får ses som av värde.

Portsmouth ska sätta ton i matchen: vara den spelförande parten – i jakten på tre pinnar. Segern senast kan ha gett blodsmak i munnen, men det finns ett svajigt försvarsspel att ta hänsyn till. Släpps till alldeles för mycket.

Här kommer också Oxford från en bra prestation, när de värjde undan uppflyttningskandidaten Peterborough med två mål mot ett. Anfallsspelet var effektivt och det stärker dem inför framtiden. Möjligheter att såra Portsmouth vid omställningsmöjligheterna? Absolut!

Sex av Portsmouths åtta senaste matcher har klivit över 2,5-målslinan och för Oxford har nio av de tio senaste gjort detsamma. Säsongens tidigare inbördes möte slutade dessutom 3-0 till Oxford. Allt detta är statistik som stärker vår tro på spelet rejält.

Över 2,5 mål plockas till 2,05 gånger pengarna hos William Hill. Spelvärde 10-15 punkter neråt?

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 17:00, söndag 25/3
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: