Speltips inför Portsmouth – Sunderland 16/5: Stort spelvärde!

Spelbloggare Publicerat: 14 maj 2019

Klassiska Sunderland sitter fastbältade i förarsätet inför playoffreturens semifinal mot Portsmouth. I ett senare skede kommer en av klubbarna få slåss om en plats till Championship. Här: speltips, odds och inför matchen.

Annons:

Det är en klubb som mittsköts å det grövsta under de senaste åren, som åkt fritt fall i det engelska seriesystemet, och utöver det blivit extra uppmärksammade i Netflixs seriedokumentär, ”Sunderland ’Til I Die” – men nu har de chansen att ta klivit upp i Championship på nytt. Vägen tillbaka.

Faktum är att Sunderland redan via seriespelet kunde fixat en direktplats, men efter fyra raka utan vinst i de avslutande matcherna har man istället fått ladda om i detta playoffspel. Från Stadium of Light leder de med ett mål mot noll och matchens enda mål antecknades inhoppande Chris Maguire för. Gjort sig förtjänt av en startplats till returen, månne?

Match nummer ett hade dock kunnat sluta på ett annorlunda sätt. Sunderland fick streta emot med all de kunde under den andra halvan av andra halvlek efter att Alim Öztürk visats ut. Den turkiske mittbacksklippan kommer således också missa denna match.

Även Portsmouth tycktes drabbas av kalla fötter under seriens avslutande fas och hade faktiskt till och med en bättre utgångsposition än vad Sunderland hade, men lyckades enbart skrapa ihop två pinnar på tre matcher i slutet. Med en 0-1-uppförsbacke inför torsdagens returmöte på Fratton Park ser det tufft ut, om än långtifrån kört. 

Sunderland vidare till final

Kan Portsmouth vända på steken eller håller Sunderland emot? Vi lutar starkt åt det sistnämnda och finner spelvärde i den profetian, åtminstone på några resultat- och handikappmarknader.

Trots den lilla dippen under serieavslutningen är det stabiliteten som utmärkt Sunderland i årets League One. De har varit fruktansvärt svåra att handskas med; förlorade bara fem av 46 matcher och då kom två av dessa i de två sista matcherna. Det var minst i hela serien, till och med färre än Luton Town som landade på förstaplatsen.

Nu inleder Sunderland med en uddamålsfördel och kan spela sitt spel utifrån det resultatet; lite mer avvaktande. Säkrare. Då misstänker vi att Portsmouth kommer få bekymmer att hitta rätt ytor, att komma till de stora målchanserna.

Eftersom Portsmouth vid händelse av ett kryssresultat närmare slutet av matchen, kan det dessutom öppna för Sunderland att sätta spiken i kistan. Klarar minst lika, med chans på vinst?

Bethard ställer ut 1,89 gånger pengarna för Sunderland +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort – och det tar vi utan att blinka.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 500 kr omsättningsfritt i bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

 

Speltips:

   
Speltips: Sunderland +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,89 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:45, torsdag 16/5
TV:  tv3sport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

 
 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.