Speltips inför Real Madrid – Atlético Madrid 27/7: Vänskapsderby

Spelbloggare Publicerat: 26 juli 2019

Atlético Madrid visades uddlösa utan Antoine Griezmann och när det vankas derby mot ärkerivalen Real Madrid i International Champions Cup kan det därför vara smart att titta på specifika målspel.

Annons:

João Félix, 19, målspruta från Benfica, är utan tvekan ett spännande nyförvärv signerat Atlético Madrid – men det är knappast en spelare som med omedelbar verkan kan ersätta Antoine Griezmann, som det blev klart att han lämnar klubben för Barcelona häromveckan. Får man in ett nytt anfallsnamn innan seriestarten?

Ett försvarsnamn som å andra sidan väntas stärka Atlético Madrids defensiv är nyförvärvet Kieran Trippier, från Tottenham Hotspur. Klassnamn som hämtats in och han spelade sina första 45 minuter för klubben i veckan.

Uddlöst var det också när Atlético ställdes mot mexikanska Guadalajara i International Champions Cup-premiären. 0-0 var resultatet efter 90 summerade minuter och även om det bara handlade om en match i vänskapens tecken, likt denna, kan viss oro kännas vid.

Även Real Madrid letar offensiva namn och tränaren Zinedine Zidane har understrukit att planerna att bli av med Gareth Bale står kvar. Detta trots att walesaren imponerade när han spelade en halvlek senast mot Arsenal, 2-2, och dessutom antecknades i målprotokollet. Offensivt försvinner mer udd i och med att Marco Asensio blev skadad i samband med matchen.

”Marängernas” mest uppmärksammade nyförvärv har varit av Eden Hazard, i Chelsea under perioden 2012 till ett par veckor sedan. Han kommer såklart spela en huvudroll när Real Madrid hoppas ta kliv framåt; utmana om La Liga-titeln och Champions League-ditot.

Atlético jagar udd

Periodvis var det fantastiskt underhållande i Real Madrids match mot Arsenal, vilken alltså slutade 2-2, och det är ett lag som alltid vill spela en offensivt lutad fotboll; snabba touch och med spelskickliga fötter.

Men det ser, som nämnt, lite tunt ut offensivt när Marco Asensio åkt på en skada och Gareth Bale är oönskad. Real Madrid är nu i stort behov av att förstärka anfallspositionerna med åtminstone ett klassnamn till.

Atlético Madrid har en svår uppgift i att försöka fylla tomrummet av Griezmann och av matchen mot Guadalajara blev frågetecknen knappast färre; uddlöst och mållöst. Defensiven är dock erkänt fortsatt stark.

Vänskapsmatcher må vara av mindre resultatinriktad karaktär, vilket kan öppna för mål, men å andra sidan blir de ofta ryckiga i och med alla byten. Behöver per automatik inte bli en målfest här, med andra ord.

Vi lutar snarare åt en mer tajt historia och synar underspelet på 2,5-målslinan till oddset 2,28 hos 888sport.

Annons:
  Rygga spelet hos 888sport – Få 500% bonus upp till 500 kr!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,28 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport
Spelstopp: 01:30, lördag 27/7
TV: 
Stream:  strive logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.