Speltips inför Rosengård – Brommapojkarna 16/2: Äntligen cuppremiär!

Spelbloggare Publicerat: 16 februari 2019

Spänn fast säkerhetsbältet! Är ni redo? Den svenska tävlingssäsongen drar igång med Svenska Cupen och Spelbloggare har identifierat ett mycket spelbart odds från mötet mellan Rosengård och Brommapojkarna.

Annons:

Grupp E, Svenska Cupen. Här ska Häcken, Brommapojkarna, Brage och Rosengård tampas om en plats till slutspelet, sedermera titeln och en Europa League-kvalplats.

Stora favoritskapet innehas, såklart, av BK Häcken – den enda allsvenska klubben i gruppen, och dessutom en sådan tippad för toppstriden. Enda nämnvärda hotet utgör väl just Brommapojkarna?

Förra året trillade Brommapojkarna ur Allsvenskan via en bitter kvalförlust på färre bortamål mot AFC Eskilstuna och tillbaka nere i Superettan står de som en av de stora förhandsfavoriterna att ta klivet upp.

BP:s trupp innehåller flera spännande namn och materialet är tveklöst av toppmaterial i Superettan. Spelare som Philipp Hellquist, Gustav Sandberg-Magnusson och Marcus Hansson besitter alla verktyg som kommer bli betydelsefulla. En hel del allsvensk rutin över flera års tid.

Sätta stopp för Brommapojkarna här i cupen ska alltså Rosengård, som huserar i Division 2 Södra och väl där bör vara en stabil pjäs, försöka. Givetvis vore det en brutal skräll om de ens var med och nosade på förstaplatsen – men oavsett vad är det här fruktansvärt bra matcher att värma upp med inför vad som komma skall i seriespelet.

Dröjer innan det lossnar?

Inför matchen laddade Rosengård upp med en träningsmatch mot Mjällby AIF, som likt Brommapojkarna spelar i årets Superettan, och det landade i en förnedrande 1-5-förlust. Men nu blir det väl annorlunda?

Att dra större slutsatser av vänskapsmatcher av den karaktären vore naivt. Handlar i det stora hela bara om att få fart på fötterna, med mycket rotation och helt oinriktat på resultatet.

Skillnaderna mellan de större och mindre klubbarna är betydligt mindre under den här perioden av säsongen och tenderar att bli större, större och större desto närmare seriepremiärerna vi kommer. Ofta favoriter faller i Svenska Cupen, särskilt i inledningen.

Över 90 minuter bör Brommapojkarna förmå att lösa upp knutarna och vinna matchen, men det kan komma att dröja innan allt lossnar.

Under 3,5 mål ser ut som ett logiskt spel till 1,75 gånger pengarna. Paf.

Annons:
  Rygga spelet hos Paf – Få 100 kronor omsättningsfri bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Paf
Spelstopp: 14:00, lördag 16/2
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.