Speltips inför Sandviken – Djurgården 2/3: Defensiva frågetecken

Spelbloggare Publicerat: 2 mars 2020

Det är knappast helt frid och fröjd i Djurgården och till Svenska Cupens bortamöte mot Sandviken kan det vara på sin plats att blicka närmare på målmarknaden. Åker proppen ur eller blir det av mer tillknäppt karaktär?

  Spela över 3,5 mål till oddset 1,82!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Under veckan släpptes bomben att Marcus Danielsson, förra årets “MVP” i Allsvenskan, lämnar de svenska mästarna, Djurgården och försäljningssumman uppgick till runt 50 miljoner kronor. Absurda siffror och en fantastisk bedrift av sportchefen Bosse Andersson – att slå transferrekord med en mittback som passerat 30-årsstrecket.

Helt oproblematiskt är det emellertid inte när DIF bara har en seniormittback, Jacob Une-Larsson, tillgänglig för spel. Erik Berg dras nämligen fortfarande med skadeproblem och för honom handlar det snarare om huruvida han blir spelklar till den allsvenska premiären eller ej. Därutöver frågetecken över Elliot Käck, Jonathan Ring samt Fredrik Ulvestad.

Tveksamt i det defensiva såg det redan ut i cuppremiären mot Dalkurd, där en 3-0-ledning var nära att helt tappas in – men segern kunde till sist kammas hem och nu sitter Blåränderna i förarsätet i kampen om kvartsfinalplatsen från gruppen.

Sandviken huserar i Norrettan och är på förhand inte med i någon uppflyttningsdiskussion. Med andra ord: inget höjdarlag i de här måtten mätt. Ska normalt vara en munsbit för Djurgården, men å andra sidan har vi fått se flera allsvenska klubbar ha problem i cupspelet hittills, mot på pappret klart sämre motstånd.

Lite spännande kuriosa inför matchen är att hemmatränaren, Pelle Olsson, under två och ett halvt år, 2014-2016, tränade just Djurgården. Lite av en speciell match för honom.

Förra veckan ställdes Sandviken, på samma arena, mot Mjällby och förlorade då med klara 1-3. Matchen leddes förvisso länge, men förlusten var helt rättvisande sett till hur matchbilden utvecklades.

Annons:

Vinner – trots defensiva risken

Sandviken hade stora problem med Mjällby, släppte till slut in tre mål och hade lite svårt med tempot som sattes – och ett ännu snabbare tempo finns förstås i måndagskvällens motståndare. Samtidigt hittade de nätet och var inte helt ofarliga.

Bortalaget kommer få stöka om på mittbackspositionen när den enda allsvenskt erfarna pjäsen där är Jacob Une-Larsson. Det kan ställa till med problem även mot ett Division 1-lag och redan i premiären var det under matchens andra halva rena hönsgården i försvarsspelet, då med Marcus Danielson i startelvan.

Men även om mål släpps in, visst ska väl Djurgården vinna det här? Finns potential till att passera flera mållinor helt på egen hand.

Över 3,5 mål är värt en peng till 1,82 gånger pengen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – ett spelbolag med svenska oddssättare!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 3,5 mål
Odds: 1,82
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, måndag 2/3
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

Annons:


Annons: