Speltips inför Sheffield Wednesday – Sheffield United 4/3: Derbydags

Simon Pålsson Publicerat: 4 mars 2019

Det kan bli tal om en riktig derbyfest i Sheffield när Sheffield Wednesday och Sheffield United gör upp i ett spännande möte måndagen den 4 mars klockan 20:45.

Annons:

Då är det avspark i Championship även den här måndagskvällen och för toppstriden väntar ett synnerligen intressant möte när Sheffield Wednesday och Sheffield United, grannarna från samma stad, alltså gör upp om tre viktiga poäng. Här har gästerna mycket att spela för i termer av försöka nå Premier League. Just nu ligger direktplatsen tre poäng bort, då med en match mindre spelad.

Sheffield Wednesday har inte riktigt haft vad som krävs för att blanda sig i någon reell toppstrid den här säsongen, men det är fortsatt ett lag med hög högstanivå och som i vissa stunder spelar väldigt fin fotboll. Med tolv vinster på 32 matcher finns det helt klart förbättringsområden, men det faktum att laget förlorare färre än var tredje match är ändå någonting som får anses relativt lovande.

Dessutom kommer Sheffield Wednesday till just den här matchen efter en fin inledning på 2019 då inte minst spelet på egen hemmaplan varit väldigt bra. Laget har faktiskt åtta raka matcher utan förlust inför sin egen hemmapublik.

Viss derbyfest väntar

Det går inte att blunda för det faktum att Sheffield United är en av säsongens stora överraskningar och det mest positiva utropstecknet av alla, faktiskt. Det var inte många som trodde att laget skulle vara med och slåss om en direktplats till Premier League.

Visst, med det sagt har Sheffield United visat fina tendenser sista säsongerna och klev dessutom in i säsongen med en fin spelartrupp. Å andra sidan är steget från det till att faktiskt få utväxling för allting på planen ofta ganska stort. Så Sheffield United imponerar, det måste sägas.

Här väntar som sagt ett tufft derby och kanske är det inte just här som laget ska ta sina trepoängare, även fall en sådan vore ännu mer tillfredsställande just den här gången. Men vi tror verkligen att Sheffield United kommer att ge det ett ärligt försök.

Sheffield Wednesday har visat fin form på senare tid och kommer försöka knäppa sin granne på näsan – var så säkra. Det kan nog rent av bli lite mer av en offensiv tillställning här än vad vi varit vana vid tidigare när Sheffield Wednesday spelat.

Båda lagen göra mål spelas därför till 1,80 gånger såsen hos Betfair.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:   Betfair
Spelstopp:  20:45, måndag 4/3
TV:  tv3sport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.