Speltips inför Sporting KC – LA Galaxy 30/5: Zlatan-time

Spelbloggare Publicerat: 29 maj 2019

Det är med ytterst tveksam form som både Sporting KC och LA Galaxy kommer till spel när de möter varandra på Children’s Mercy Park under natten mot torsdagen, svensk tid. Mycket av införsnacket har därtill varit om huruvida Zlatan Ibrahimovic hinner bli redo för spel eller ej.

Annons:

MLS-fotboll spelas det på flera håll under arbetsveckan och en av de hetaste matcher, ur svensk synvinkel, är den mellan Sporting KC och LA Galaxy. Får vi se Zlatan Ibrahimovic in action på nytt?

Supersvensken, som antecknats för nio mål på tio matcher, har missat de två senaste matcherna för sitt Galaxy, men ska av rapporter att döma se redo ut för denna batalj. Det kan behövas med hänsyn till den dunkla formen – innan 1-0-vinsten borta över Orlando City senast hade fyra raka matcher förlorats.

Kvar i toppen är Zlatan och hans LA Galaxy fortfarande och exakt allt talar för att de, till skillnad från i fjol, kommer fixa en slutspelsplats. De är placerade trea och har samlat ihop åtta vinster, ett kryss och fem förluster.

Sporting Kansas City harvar nere i botten av Western Conference, men har ännu inte övergivit hoppet om en slutspelsplats och för det är racet alltjämt öppet. Liksom motståndarna kommer de från en trea – 3-2-vinst över Seattle Sounders – och dessförinnan en radda av förluster varvade med kryss.

Fyrdubbla insatsen

Här finns det alla anledningar till att blicka på spelen till LA Galaxys fördel. Hemma-/bortaplansfaktorn spelar en central roll i hur oddssättarna och marknaden resonerar inför matchen – en kanske lite för stor sådan.

Det ska nämnas att Sporting KC innan deras trea senast hade avverkat nio vinstfria matcher efter varandra samt bara vunnit tre av 12 möjliga i årets MLS. Formen är med andra ord ett huvudbry att beakta – och det är dessutom ett kompetent motstånd som ska ta plats på den andra sidan planhalvan.

LA Galaxy bröt en sämre svit mot Orlando City och över hela säsongen har mycket varit positivt – något som understryks av den tredjeplats som innehas. Att Zlatan Ibrahimovic väntas komma tillbaka i spel nu stärker deras aktier ytterligare. En av seriens vassaste spelare, en målskytt och ledare.

Vi ser chansen till att höja svårighetsgraden ett snäpp och spelar den raka tvåan till fyrdubbla insatsen hos Betfairs sportbok.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: LA Galaxy vinner, rak tvåa
Odds: 4,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Betfair Sportsbook
Spelstopp: 02:30, torsdag 30/5
TV: 
Stream:  strive logo eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.