Speltips inför St. Johnstone – St. Mirren 27/3: Målspel

Spelbloggare Publicerat: 27 mars 2019

Skotsk klubbfotboll står på tapeten och det är en mycket betydelsefull match som ska utspelas mellan St. Johnstone och St. Mirren på McDiarmid Park i Perth. Här är det på sin plats med ett målspel.

Annons:

Det är fruktansvärt betydelsefulla pinnar på spel i den undre halvan av skotska Premiership – ett St. Mirren som med näbbar och klor kommer få slåss om förnyat kontrakt i förstadivisionen och ett St. Johnstone som fortfarande hoppas kunna bli en del av den övre halvan, men för att den praktiska chansen ska leva vidare är en trea ett måste.

Inför matchen hittas St. Mirren på jumboplatsen, med ett urblekt facit om 17 pinnar på 29 spelade matcher. Dundee är emellertid bara pinnen ovanför, dessutom med matchen mer spelad. Därför toppchans att klättra här, att stärkta aktierna inför degraderingsstriden som mest sannolikt enbart kommer handla om dem två.

Och St. Johnstone, då? Deras utsikter har varit klart bättre bara för ett par månader sedan, men efter blott en inspelad pinne på de åtta senaste matcherna har de sjunkit som en sten i tabellen; placerade på den undre tabellhalvan och, med matchen mindre spelad än konkurrenterna runtom, med sju poäng som skiljer dem från den övre halvan. Sista chansen.

Anmärkas ska att bara fyra matcher återstår av seriens första fas, innan den delas upp i den bättre och sämre halvan, så mycket ska fortfarande till för att undvika den senare nämnda.

Enda nämnvärda avbräcket inför matchen är på hemmalagets Drey Wright. Utöver dert står Zander Clark som osäker medan bortatränaren Oran Kearney rapporteras ha hela truppen intakt.

Full rulle framåt – öppna dörrar

Vad är det som hänt i St. Johnstone? Formen har tappats totalt. Med den inhemska cupen inräknad: ett kryss och åtta förluster på de senaste matcherna. Senast blev det en 1-3-förlust när Livingstone, precis ovanför dem i tabellen, besöktes. Som i flera av matcherna: hönsgård i försvarslinjen.

Nu är det sista chansen och rycket som gäller för laget. Resten av matcherna måste vinnas – för att undvika bli en del av den undre halvan, och det är långtifrån säkert att ens det räcker. Vad vi räknar med; en offensiv approach och full rulle. Annat finns inte på kartan hemma mot tabelljumbon.

Men St. Mirren har faktiskt steppat upp på sistone. Innan den knappa 0-1-förlusten mot Kilmarnock häromveckan hade tre förlustfria matcher radats upp och mål framåt hade det blivit i fem raka. Borde således finnas kapacitet att såra ett desperat motstånd.

Spelet? Att det blir mål åt båda håll till 2,10 gånger pengarna hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 500 kr omsättningsfri bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:45, onsdag 27/3
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.