Speltips inför Stoke City – West Bromwich 4/11: Val av sida

Spelbloggare Publicerat: 4 november 2019

Championship startar den nya veckan med Stoke City mot West Bromwich Albion på bet365 Stadium – och när det så uppenbart handlar om botten mot toppen, förvånas vi en del av de nedplitade oddsen.

Annons:

Större fiasko än såhär blir det knappast, även om det ”bara” spelats 14 matcher för Stoke City i årets Championship. Dessa har nämligen renderat i så få som åtta pinnar, bara två vunna och därmed en plats som tabelljumbo. Hur kan det se så fruktansvärt illa ut?

Det är klart att det inte finns någon uppsjö av världsklasspelare hos ”The Potters”, men spelarmaterialet bör åtminstone vara klart bättre än vad den här urusla seriestarten skulle kunna indikera på. Förra veckan sparkades Nathan Jones och in har Rory Delap, som är välbekant för klubben, kommit som en tillfällig lösning.

Faktum är att Stoke häromveckan plockade deras första treor för året, före samt efter det kortare uppehåll som var – men tillbaka på förlustspåret har de alltså kommit, därav tränarrockaden, med dubbla torskar – ena mot Millwall, 0-2, och andra mot Sheffield Wednesday, 0-1.

Medan det slåss om kontrakt för ena sidan, slåss West Bromwich Albion istället för ett kontrakt till Premier League – den serie som åktes ur 2017/18. Nu är de placerade fyra och skulle vid händelse av en vinst kliva förbi Swansea City, Leeds United samt Preston North End till att bli serieledare. Mycket på spel. Den här täta serien är en sådan man mer än gärna vill ta täten i.

Gästerna har Nathan Ferguson, avstängd, samt Kieran Gibbs, skadad, borta inför matchen. Stoke saknar i deras tur skadetrion bestående av Ryan Shawcross, Thomas Edwards och Peter Etebo.

Annons:

Given favorit

Formen hade för all del kunnat vara bättre i WBA, som nu kommer från två besvikelser till matcher – 2-2 mot såväl Charlton Athletic som Barnsley, båda dessutom på hemmaplan. Senast släpptes det mål som innebar två förlorade pinnar in i den 94:e minuten.

Men över det stora hela ser det mycket bra ut för klubben och i deras jakt på en PL-plats. Förstaplatsen i serien tas över vid händelse av en vinst i afton och innan dessa nämnda kryssmatcher, hade två raka istället vunnits. Av årets 14 matcher är blott en förlorat, medan sju vunnits och sex slutat oavgjorda. Fantastisk stabilitet.

För motståndet står förvisso ett Stoke som i viss mån skulle kunna stärkas av tränarbytet, i alla fall kortsiktigt, men det är samtidigt att lag som enbart vunnit två av 14 matcher och parkerar på platsen som jumbo i serien. Bara strax över en halv pinne i snitt per match. Nu komna från dubbla torskar, också utan mål framåt.

Givetvis ska WBA, bortaplan till trots, värderas som favoriter. De spelas med försäkringen att få insatsen tillbaka vid oavgjort till 1,73x hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: West Bromwich vinner, draw no bet
Odds: 1,73 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:45, måndag 4/11
TV:  tv3sport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: