Speltips inför Svenska Cupen: Europakvalet är en ordentlig morot!

Simon Pålsson Publicerat: 14 februari 2019

Svenska Cupen inleds i helgen och favoritskapet ligger på lagen som jagar Europaplats. Här är ett långtidsspeltips inför spelstoppet lördagen den 16 februari.

Annons:

Svenska Cupen och den svenska tävlingssäsongen är nu bara dagar bort. Det som på torsdag inleds med ett Malmö FF som spelar mot Chelsea i Europa League mynnar sedan ut i de första gruppspelsmatcherna i årets Svenska Cupen på lördagen. Vem har inte längtat efter det här?

Det finns många lag som kliver in i cupen med gott självförtroende den här våren, men det är som vanligt lagen som ännu inte säkrat en Europaplats som lär vara allra mest sugna på titeln. Med det sagt har värdet på själva cuptiteln höjts ansenligt sista säsongerna där det nya cupformatet varit en starkt bidragande orsak. En stor succé!

Rankingsystemet som gäller för cupens gruppspel gör dock att chansen (eller risken om ni så vill) för skrällar är osedvanligt liten för att vara en cup. Det kan tyckas lite tråkigt. Det diskuteras flitigt hur man ska förbättra det här – för många anser ändå att det är önskvärt med en mer öppen cup – och det bästa förslaget just nu tros vara att utöka antalet lag som tar sig vidare från varje grupp till två. Numera går bara ett lag vidare och då blir det nästan uteslutande gruppens (bästa) allsvenska lag. Lite väl förutsägbart?

BK Häcken är att räkna med

Med det sagt är det oftast de tyngsta lagen som går långt i cupen och det är såklart oundvikligt. Väl i slutspelet brukar vi få se allt bättre fotboll, delvis beroende på att den allsvenska premiären då närmar sig och lagen rimligtvis är mer formtoppade närmare den. Dessutom väntar ofta tunga, prestigefyllda matcher i kvarts-, semi- och cupfinalen. Det spetsar till det hela.

I år har Malmö FF, AIK och IFK Norrköping redan säkrat en Europaplats. Det gör att övriga lag gör upp om sommarens fjärde och sista sådana. Rimligen är det primärt BK Häcken, Hammarby och Djurgården (som är regerande cupmästare) som använder det som en stor morot. Samtliga tre lag har som ambition att konkurrera i Europa på allvar.

I våra ögon är det BK Häcken som just nu känns som det hetaste alternativet. Hammarby visade förra året att de är lite väl trögstartade, Djurgården är fortfarande under uppbyggnad med sitt nya tränarteam och sin delvis nya spelartrupp medan BK Häcken snarare bygger vidare på grunden från förra säsongen. Laget har lyckats behålla sina stjärnspelare och har sett starka ut på försäsongen.

BK Häcken att vinna hela cupen spelas därför till 7,50 gånger såsen hos Betfair. 2016 vann laget cupen senast. Är det dags igen?

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  BK Häcken cupmästare
Odds:  7,50 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betfair