Speltips inför Tottenham – Middlesbrough 14/1: FA-cupomspel

Spelbloggare Publicerat: 14 januari 2020

Veckan bjuder på omspel från FA-cupens tredje runda och tisdagens huvudnummer står Tottenham Hotspur samt Middlesbrough för – en match vi förutspår kommer bli en tillknäppt tillställning.

Annons:

1-1 på Riverside Stadium innebär omspel i London, på Tottenham Hotspur Stadium. Detta efter att Ashley Fletcher spräckt matchnollan kort in i andra halvlek och Lucas Moura cirka tio minuter senare kvitterat. Från den matchen hittade vårt BLGM-spel därför in fint – och nu hoppas vi kunna leverera ännu ett vinnande speltips.

Middlesbrough har (eventuellt) redan slarvat bort säsongen till följd av den urusla starten i Championship, men trots en plats på den undre tabellhalvan kan de ännu drömma om att faktiskt ta position till striden om playoffplatserna mot landets finrum, Premier League.

Annars vore förstås FA-cupen ett sätt att kunna sätta piff på spelåret, även om titelmöjligheten i den här konkurrensen ska vara försvinnande liten. Först och främst ska Tottenham städas undan – och för det kommer det krävas en riktig superinsats.

Ganska god tajming ska det emellertid vara att ställas mot “Spurs”, som står och stampar vatten i Premier League. Förvisso var insatsen under perioder lovande senast, men en 0-1-förlust blev det ändå hemma mot Liverpool – den fjärde raka matchen utan seger. José Mourinho-effekten är som bortblåst.

Och “Boro”? De har spelat sex raka matcher utan förlust. De två senaste summerade i kryss, de fyra innan dess i vinster.

Annons:

Ingen överkörning

På Riverside Stadium var det Tottenham som styrde med järnhand, hade ett massivt bollinnehav, men de kom till alldeles för få farliga situationer offensivt och var uddlösa när de dök upp.

En liknande matchbild kan vi vänta oss nu – ett spelförande “Spurs” och ett tillbakalutat Middlesbrough som hellre tar det säkra före det osäkra.

Och vad talar då för att Tottenham skulle vara mer kliniska nu, kontra förra veckan? Formen är svag; fyra raka utan vinst och blott ett mål framåt på de tre senaste matcherna. Harry Kane är alltjämt skadelistad, tillsammans med Hugo Lloris, Ben Davies, Moussa Sissoko samt Tanguy Ndombele.

Gästerna – vars skadelista är prydd av Ryan Shotton, George Friend, Anfernee Dijksteel, Darren Randolph, Britt Assombalonga och Daniel Ayala – ser samtidigt stabila ut för närvarande och ska ha alla chanser till att åtminstone hålla ställningen nere. Precis som senast. Kanske kan det till och med räcka till avancemang?

1-0/1-1? Under 3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt tre – spelas till 1,77 gånger pengarna hos Bet365.

Annons:
  Rygga spelet hos Bet365!
Regler & villkor gäller. +18 år för spel. Stodlinjen.se.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,77
Bolag: Bet365 (Annons/+18/Regler & villkor)
Spelstopp: 21:05, tisdag 14/1
TV: 
Stream: 

 

Annons:


Annons: