Speltips inför Tottenham – Southampton 5/2: FA-cupomspel

Spelbloggare Publicerat: 5 februari 2020

Det sista av omspelen i FA-cupens fjärde runda spelas under onsdagskvällen – Tottenham Hotspur mot Southampton i London. Blir det lika tätt som i det första mötet, eller håller Spurs som de förhandsfavoriter de plitats ner som?

Annons:

Annons: Streama matchen kostnadsfritt: Läs mer om hur – här! Regler & villkor tillkommer. Detaljer via länken.

Osäkerheten med Harry Kane på skadelistan tycktes inte påverka Tottenham det minsta i helgens match mot Manchester City, som man vann med två mål mot noll. Båda målen kom med en man mer på planen, från den avslutande halvtimmen och framåt, och dessförinnan hade motståndarna bland annat sumpat en straffspark. Ibland behövs det där lilla flytet – det hade kunnat sluta helt annorlunda…

Frågan är: kan Spurs ta med sig energin därifrån, till det här omspelet? Om man blickar tillbaka lite längre har det letat sig upp grus i maskineriet, inte minst med en offensiv som inte levererat utan Kane. Nu talar dessutom det mesta för att Dele Alli, som fick kliva av skadad efter 20 spelade minuter senast, kommer sparas på. Även Ben Davies, Moussa Sissoko samt Steven Bergwjin är out.

Southampton har under de senare vintermånaderna lyft sig rejält, men kommer nu från en solklar 0-4-förlust borta mot Liverpool och har under veckan fått försöka ladda upp batterierna – hämta ny kraft och fila på de detaljer som inte stämde mot Premier Leagues serieledare.

Insatsen i det omvända mötet med detta var åtminstone lovande. Man hade en stor del av bollinnehavet, vaskade fram ett antal chanser och kvitterade till slutresultatet, 1-1, med minuter kvar att spela. Tuffare kan det dock bli nu, på bortaplan. Till matchen får man klara sig utan Stuart Armstrong samt Yan Valery.

Annons:

Tätt på nytt

Visst flyt och maximal utdelning – men det var ett Tottenham som stod upp fantastiskt bra i mötet mot Manchester City. Den hållna nollan stärker dem och visar på att de kommit in på ett positivt spår. På senare tid har de flesta matcher man varit inblandade i blivit till täta historier.

De offensiva frågetecknen kvarstår och har blivit värre till följd av skadan på Dele Alli, som troligen inte kommer kunna medverka. Att inte lyckas luckra upp lågt stående försvar har varit ett genomgående problem. Anmärk också att de två målen mot City, som nämnt, kom med en man mer på planen.

Southampton stod upp väl i det omvända mötet och visar prov på uppåtgående form. Att falla mot Liverpool, som under helgen, är en sak – och att ställas mot ett skadeskjutet Spurs en annan. En bra bit in i matchen på Anfield, till andra halvlek, var också nollan intakt. Något som är värt att beakta, även om siffrorna till slut sköt ihöjden.

Under 2,75 mål (asian handicap) – halva insatsen tillbaka vid tre mål – är en position vi med glädje tar.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,82
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:45, onsdag 5/2
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo unibettv logo

 

Annons:


Annons: