Speltips inför Valencia – Real Betis 28/2: Andra finalplatsen ska delas ut

Spelbloggare Publicerat: 28 februari 2019

Den andra finalplatsen i spanska Copa del Rey ska delas ut. De som det står mellan är Valencia och Real Betis. Tillsammans med oddsen, startelvorna och allt inför matchen tas matchens bästa speltips del av här.

Annons:

Näst största titeln i den spanska klubbfotbollen. Och en finalplats mot Real Madrid eller Barcelona, som returspelar mot varandra under onsdagskvällen, efter det här speltipset var skrivet och publicerat. Mycket större blir det inte för klubbar som Valencia och Real Betis, i förhållandet små sådana.

2-2 står det på tavlan när detta dubbelmöte är i dess halvtidspaus och det känner förstås Real Betis viss press inför, i synnerhet då de hade 2-0 att spela på fram till den avslutande kvarten.

Med andra ord är det en betydande fördel för Valencia, efter att ha undvikit förlora och dessutom smällt in två bortamål. Real Betis är emellertid inte att underskatta, det vet vi om, och faktum är att de hittas en trea ovanför Valencia i Primera División-tabellen.

Å andra sidan förlorar Valencia ytterst sällan fotbollsmatcher och med 15 kryss på 25 seriematcher toppar de den statistiken utan konkurrens. Sex vunna och fyra förluster. Det visar ömsom på stabilitet och ömsom på att de ofta är alldeles för ineffektiva och har svårt att få vågskålen att luta över till deras fördel i täta historier. Många ”onödiga” – nåja – pinnar som sumpats.

Medan det enda rapporterade avbräcket för Valencia är på Ezequiel Garay, har Real Betis Júnior Firpo borta och kvartetten bestående av Cristian Tello, Antonio Barragán, Diego Lainez samt Jesé osäkra för spel.

Målrikt och öppet – på nytt

Som nämnt blir det ofta tätt i Valencias matcher, nu med fem raka under 2,5 målslinan och två av dessa som slutat mållösa, men med hänsyn till den situationen som råder – att Real Betis måste jaga ur brant uppförsbacke – borde målen ändå vara nära till hands.

Real Betis måste alltså framåt och om Valencia skulle få in en strut, ett utfall som är sannolikt, behöver de få in minst två. Returmatcherna i dubbelmöten som detta tenderar att bli av öppen och målrik karaktär – och nu fick vi alltså fyra mål, två åt varsitt håll, i det första.

Liknande matcher har upprepats för Real Betis del under den sista tiden; fyra av de sex senaste har innehållit minst tre mål och övriga exakt två. Försvarsspelet, som innan varit förhållandevis stabilt, har utvecklats till ett frågetecken.

Överspelen på målmarknaderna betalar, i vårt tycke, fullt acceptabelt och det är bäddat för att ta position. Vårt val – över 2,5 fullträffar till oddset 1,87.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 2 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Betfair
Spelstopp: 21:00, torsdag 28/2
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.