Speltips inför Vitesse – Groningen 21/5: Europadrömmen lever vidare

Spelbloggare Publicerat: 20 maj 2019

En Europaplats från Holland samt Eredivisie står på spel mellan fyra klubbar. Kommer drömmen leva vidare för Vitesse eller Groningen när vi summerar tisdagens kvällsmatch? Här hittar ni vårt speltips inför playoffreturen.

Annons:

Hercales, Utrecht, Groningen och Vitesse. De tampas om en plats ut i Europa League-kvalet och det via ett playoffslutspel. Semifinalernas returer står på tisdagsschemat och inför den mellan Vitesse samt Groningen är loppet helt öppet.

Helt rättvisande favoriter när det blev klart att dessa två skulle mötas var Vitesse, även om det knappast var på tal om en ”walk in the park”. Efter det omvända mötet är emellertid förutsättningarna utjämnade sedan Groningen vunnit med siffrorna två mål mot ett. Nervkittlande nu.

På pappret är Vitesse den snäppet starkare parten, det ska understrykas, och dessutom står de stärkta av att det så solida hemmaspelet; i seriespelet renderade 17 matcher i tio vunna, sex kryss och en blott förlust. Detta medan Groningen hade snåla 3-5-9 på resande fot. Det är siffror som måste beaktas.

Till returen rapporteras Arnold Kruiswijk, Hilary Gong, Charly Musonda samt Jake Clarke-Salter vara indisponibla för Vitesse. På Groningens skadelista ekar det tomt. Den bästa möjliga startelvan kan således presenteras.

Statistiken talar för spelet

Groningen leder, om än knappt, och Vitesse har trots allt med sig ett blytungt bortamål. Det betyder att oavsett resultat, bortsett från 2-1, kommer innebära att den andra parten behöva jaga i uppförsbacke.

Så hemmastarka som Vitesse är räknar vi iskallt med att de kommer sätta foten på gaspedalen omgående – något som verkligen inte för till ovanligheterna. Laget är ofta inblandade i rena målfesterna och har nu spelat fem raka matcher där 2,5-målslinan passerats, liksom i nio av de tio senaste fallen.

Målen i dessa matcher har varit fördelade framåt som bakåt. Nollan hålls försvinnande sällan och det talar starkt för att Groningen det facto ska kunna såra dem och få in minst en bortabalja även de.

Årets identiska möte med detta i seriespelet vann Vitesse med förkrossande 5-1 medan det omvända slutade 2-1, precis som det första av dessa två playoffmöten.

Förutsättningarna och statistiken talar för mål och det är via den ingången som vi ska försöka profitera på matchen.

Spelet blir därför över 2,5 mål till 1,78 gånger pengarna hos Mr Green.

Annons:
  Rygga spelet hos mr green – få upp till 5 000 kr vinstboost!
Regler & villkor gäller.

Annons:

 

Speltips:

   
Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 20:45, tisdag 21/5
TV: 
Stream: 

 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

 
 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.