Speltips inför Watford – Wolverhampton 7/4: Cupdrömmar!

Martin Efvergren Publicerat: 4 april 2019

I ligan gör de upp om att vara ”best of the rest” men i FA-cupen hägrar en tronplacering för både Watford och Wolverhampton. Idag ställs de mot varandra på Wembley i en semifinal mellan två klubbar som törstar efter en trofé. Ett jämnt möte på pappret – men vi har identifierat det starkare laget till ett fint spelvärde.

Annons:

Nuno Espirito Santo har gjort sitt Wolves till ett av ligans främsta utropstecken den här säsongen. PL-nykomlingarna har greppet om sjundeplatsen – eller om vi ska säga förstaplatsen i den inofficiella ligan nedanför de cementerade topp-6-klubbarna.

Wolves högstanivå är hög och man har – inte minst genom att besegra Manchester United två gånger om de senaste veckorna – bevisat att man kan mäta sig med de bästa. Vägen till den stundande FA-cupsemifinal gick via en 2-1-seger mot nyss nämnda United, ett resultat som man, så sent som i tisdags, upprepade då man knäckte Solskjaers mannar även i ligan.

Kampen om att vara ”best of the rest” i ligan är dock tät och endast en poäng bakom flåsar Javi Gracias Watford Wolves i nacken. Emellertid lär båda dessa klubbar sätta ett högre värde på en FA-cup-titel än en sjundeplats i ligan. Watford har noll titlar på sitt CV och Wolves tog sin senaste i ligacupen 1980. Vi har alltså att göra med en match mellan två jämnstarka lag som båda lär sälja sig dyrt för att nå en åtråvärd titel.

Även Watford kommer från en stärkande seger i veckan då Fulham besegrades med 4-1 hemma på Vicarage Road. Annars har man i de senaste sju matcherna vunnit varannan och förlorat varannan. Nu återstår att se om man kan bryta den trenden.

Tom Cleverley lär saknas i Watford och det är osäkert om Roberto Pereyra och Isaac Success kommer till spel men i övrigt ser det ljust ut på skadefronten hos båda dessa lag. Wolves har i dagsläget en helt blank skadelista.

Wolves har fler verktyg i lådan

På pappret och sett till att man har kammat ihop nästan exakt liga många poäng under årets säsong är Watford och Wolverhampton två jämnstarka lag. Ser man till den totala bilden där man väger in hur det har sett ut på vägen hit går det dock att hitta ganska starka argument för att Wolves besitter en högre växel, ett mer varierat anfallsspel och tydligare linjer i sitt spel.

Oddssättarna är också inne på det spåret då Wolverhampton står som favoriter i det här mötet. Visserligen inga klara sådana då en Wolves-seger ger drygt 2.50 gånger pengarna, vilket måste anses som klart spelvärt.

En cup-match på Wembley skiljer sig från en vanlig ligamatch och för båda dessa klubbar är detta en match som onekligen betyder mycket. En avgörande match i matchen blir därför den på tränarbänken mellan spanjoren Javi Gracia och portugisen Nuno Espirito Santo där båda får anses som väldigt taktiskt skickliga.

Wolves omställningsspel kan komma att bli en avgörande detalj då man är patenterat skickliga då sådana lägen uppstår samtidigt som Watford, rent statistiskt, släpper in många mål på defensiva omställningar.

Vi känner oss trygga med att Wolverhampton har fler strängar på sin lyra än, ett något för Troy Deeney-beroende, Watford och att det kommer att fälla avgörande i den här matchen. Vårt val av spel blir att Wolverhampton vinner med säkringen ”pengarna tillbaka vid oavgjort” till fina 1.73 gånger pengarna hos Betfair Sportsbook.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Wolverhampton draw no bet
Odds: 1,73 (Jämför alla odds)
Bolag: Betfair Sportsbook
Spelstopp: 17:00, söndag 7/4
TV:  kanalnio logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.