Speltips inför Werder Bremen – Dortmund 4/2: Solklar cupfavorit

Spelbloggare Publicerat: 4 februari 2020

En plats i DFB Pokals kvartsfinalrunda står på spel när Werder Bremen och Borussia Dortmund ska mäta krafterna med varandra på Weser Stadium, varifrån vi ser de senares favoritskap som tryggt liksom värt att investera i.

Annons:

16 klubbar ska bli till åtta när kampen om den tyska cuptiteln fortsätter samt intensifieras. Fyra av matcherna spelas under tisdagskvällen och resterande fyra under torsdagskvällen. Flera (förhoppningsvis) sevärda bataljer att ta del av, däribland denna.

Det är klart att tempen höjs något när det är två lag från förstadivisionen, Bundesliga, som möter varandra och kanske framförallt när storklubben, publikpopulära och titeltörstiga Borussia Dortmund utgör ena halvan av matchen. Det skapas alltid ett betydande intresse.

Så, hur står det till hos lagen? Werder Bremen öppnade kalenderåret med att vinna bottenmötet mot Fortuna Düsseldorf – men har därefter säckat ihop; förlorat mot såväl Hoffenheim som Augsburg med en samlad målskillnad om 1-5 i dessa matcher. Med det hittas klubben på kvalplats, med lite tätt ner under strecket som till ovanför det. Galet nervkittlande bottenstrid vi har att bjudas på i Bundesliga.

Uppe i den andra änden av tabellen återfinns Dortmund, som öppnat 2020 på bästa möjliga sätt. Annat kan väl inte påstås när tre av tre matcher vunnits och man på dessa stått för 15 mål framåt; tre i varje. Under lördagen var det Union Berlin som med enkelhet sopades mattan av – 5-0 på tavlan.

Annons:

Klass, form och motivation

Är det någonstans storskrällar kan vara att se upp med, är det kanske just cupspelen – men känslan är knappast att en sådan väntar här i afton. Klass, form och i viss mån motivation talar till gästernas fördel.

Det är, som nämnt, tuffa tider i Werder Bremen; komna från två plattmatcher, förluster, och hårt kämpandes för kontraktet i förstadivisionen. Snittar under en poäng per omgång. Då blir det svårt att motivera varför man skulle investera större kraft i ett cupspel som detta – ett respass ur DFB Pokal hade knappast varit ödesdigert för deras del.

Nu fajtas förvisso Dortmund om serietiteln, placerade som tabelltrea och med blott tre poäng till toppen av kullen, men de har en annan bredd och styrka i truppen som innebär att man kan hålla flera bollar i luften. Klubben suktar efter titlar och då ska väl inte cupen sumpas i en match som denna?

Titta bara på 2020-årsformen:
Augsburg – Dortmund: 3-5
Dortmund – Köln: 5-1
Dortmund – Union Berlin: 5-0

Ännu en överkörning på gång? Kanske, kanske inte. Vi tror i alla fall att Borussia Dortmund löser det här redan under 90 minuters speltid och att siffrorna med stor sannolikhet kan bli av något större karaktär.

Gästerna spelas med -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de vinner med uddamålet – till oddset 1,72 hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Borussia Dortmund -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,72
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:45, tisdag 4/2
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

Annons:


Annons: