Speltips inför West Bromwich – Aston Villa 14/5: Playoff mot Premier League

Spelbloggare Publicerat: 13 maj 2019

West Bromwich Albion eller Aston Villa – vem blir det som får slåss om den sista platsen upp från Championship, till finrummet? Det är fördel de senare nämnda inför de 90 minuterna, men fortsatt öppet. Speltips inför playoffsemifinalreturen tar ni del av här.

Annons:

2-1 till Aston Villa från match nummer ett. Försvarar de det resultatet när det vankas retur på The Hawthorns? I potten hittas en plats till den stora playoff-finalen mot Premier League – också kallad världens viktigaste match – var Leeds United eller Derby County kommer vänta. Det här är inte vad som helst heller, med andra ord…

Matchen går av stapeln under tisdagskvällen, 21:00, och visas på TV3 Sport samt Viaplay. Kvällens absoluta måstematch från fotbollsvärlden, vid sidan av det spännande världsmästerskapet i ishockey.

Bäst ute en bra bit in i den första matchen var faktiskt WBA, som via Dwight Gayle spräckte nollan efter cirka kvarten speltid. Under slutspurten lyckades dock Aston Villa till slut mala ner motståndarna, som var märkbart tröttkörda, och vände till en 2-1-vinst – ett resultat som sätter dem i förarsätet.

Samma Gayle, som under året varit briljant för West Bromwich med 24 mål på 40 seriematcher, hamnade i händelsernas centrum på nytt när han minuter från slutet fick syna sin andra ostskiva och visades ut. Mardrömsscenario.

Trots avbräcken – målrikt?

Med den interna skytteledaren indisponibel samt även Hal Robson-Kanu avstängd försvinner mycket av West Bromwichs anfallskraft. Utöver det saknar de Gareth Barry och eventuellt Jake Livermore samt Craig Dawson. Gästerna har enbart Örjan Nyland out och James Chester tveksam.

Dessa avbräck till trots – visst luktar det mål denna afton? West Bromwich inleder i uppförsbacke och ska inför hemmapubliken försöka vända på det, vilket med tiden kommer kunna innebära större och större risktagande. De avslutande matcherna i dubbelmöten som detta tenderar att bli av mer öppen karaktär. Det är känt.

Offensiv kraft finns det ändå i WBA, som stod för näst flest mål i hela Championship – 87 stycken på 46 matcher, men släppte också in flest av seriens topp nio. Ofta framåtlutad approach och underhållande historier när de är i farten.

Samtidigt har Aston Villa all kapacitet att såra WBA djupt. De har prickat in formen fantastiskt och kommer säkerligen trivas med de ytor som kan tänkas öppnas upp på The Hawthorns.

Fart, fläkt och mål? Att det blir minst tre stycken blir kvällens speltips till oddset 1,82 hos 888sport. Given position, menar vi.

Annons:
  Rygga spelet hos 888sport – få 500% upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

 

Speltips:

   
Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport
Spelstopp: 21:00, tisdag
TV:  tv3sport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

 
 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.