Speltips Kalmar – Mjällby 12/3: Rivalmöte i cupen

Axel Sjödin Publicerat: 11 mars 2023

Svenska cupens kvartsfinaler fortsätter tidigt på söndagen då Kalmar ställs mot Mjällby på Gastens IP.

Kalmar - Mjällby

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Varken Kalmar eller Mjällby tappade någon poäng under gruppspelet och är förmodligen rätt nöjda med kvartsfinallottningen båda två. Ingen av dem hade en särskilt svåröverkomlig grupp, men sättet de löst det på har trots allt varit imponerande.

Det har inte varit några tveksamheter för Kalmars del som avslutade gruppspelsomgången med att slå Helsingborg med klara 4-1 hemma. Det var också samma siffror som Kalmar slog just Mjällby med i en träningsmatch under försäsongen i början av februari. Man ska kanske inte läsa in alltför mycket i träningsmatcher, men får trots allt ses som ganska klara favoriter.

Trots att Kalmar både har tappat sin succétränare Henrik Rydström och deras stora skyttekung Oliver Berg så ser de hittills inte alls ut att ha tappat särskilt mycket i nivå. De har vänt sig mot Danmark för att leta ersättare där Henrik Jensen har kommit in på tränarbänken samtidigt som de har hämtat in en spännande ung anfallare i form av Mileta Rajovic. Han stod för hela gem mål i svenska cupen hittills, varav tre i den sista matchen mot Helsingborg. Han ser väldigt spännande ut och kan bli en klockren värvning för Kalmars del.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mjällby stod för en imponerande vändning mot Sirius

Även om Mjällby också gick obesegrade ur gruppspelet så var det långtifrån med samma självklarhet som Kalmar avancerade. I den sista avgörande gruppfinalen så låg de under med 0-2 hemma mot Sirius, men lyckades vända till 3-2 inom loppet av sju minuter under den andra halvleken.

Även Mjällby har tappat ett par spelare inför den här säsongen, kanske främst Carlos Moros Gracia, som var en oerhört viktig kugge i försvaret förra säsongen. Offensivt så har de dock fått behålla sina pjäser och har dessutom förstärkt, vilket gör att offensiven får ses som deras starkaste lagdel, något man inte förknippar med Mjällby. Andreas Brännström har också flyttat på sig till AIK, men in kom Anders Torstensson som tränade dem förrförra säsongen med framgångar.

Inför förra säsongen så sålde de av betydligt fler nyckelspelare, men lyckades på något sätt ändå prestera väldigt bra. Vi får se ifall Torstensson kan åstadkomma samma sak även i år. Det kan dock bli svårt att få pusselbitarna på plats redan nu mot Kalmar.

Det har varit rätt målrika matcher för båda lagens del hittills och därför siktar vi in oss på överspelet här för 1.85 gånger pengarna hos Bet365, vilket går att kombinera med ett spel på hemmalaget eller en dubbelchans 1X för de som vill krydda oddsen ytterligare.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.85
Bolag: Bet365
Spelstopp: 13:00, söndag 12 mars
TV: 
Stream:  cmoresport logo