Speltips Karlstad – Dalkurd 25/6: Chans att dra ifrån

Axel Sjödin Publicerat: 25 juni 2023

Dalkurd har chansen att dra ifrån i toppen av tabellen då de ställs mot Karlstad i den fjortonde omgången.

Karlstad - Dalkurd

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Eftersom att United Nordic bara fick med sig ett kryss borta mot Stockholm Internazionale tidigare under omgången så har Dalkurd en väldigt fin möjlighet att återigen göra ett ryck i toppen av tabellen och utöka sin ledning till fem poäng. Inför omgången är de två poäng ovanför United Nordic och Sandviken och har en match mindre spelad.

Dalkurd har stått för en väldigt stark säsong hittills och ser i dagsläget ut att återvända till superettan efter en väldigt kort sejour i Ettan norra. Än så länge har de tagit tio segrar på tretton matcher och siktar nu in sig på sin elfte på söndag.

De fortsätter att trumma på, men det har trots allt gått lite hackigt under de senaste omgångarna då de föll mot Sandviken i slutet av maj och bara fick med sig ett kryss senast borta mot Täby. En bortamatch mot Täby är inte lätt, och de lyckades åtminstone rädda en poäng sent efter att Fardin Rabet kvitterat i den 80:e matchminuten.

Men matcher som Dalkurd är klara favoriter inför har de i regel vunnit. Karlstad är måhända inte lika svaga som tabellen kan få det att verka, men de bör kunna lösa tre poäng trots allt.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Karlstad är bättre än vad tabellen visar

Värmlänningarna satsade stort inför säsongen och fick in Erik Björndahl, som hittills har stått för fem mål för klubben. Det blev däremot inget senast då de föll hemma mot topplaget Sandviken med 1-2, vilket befäste deras position i botten av tabellen.

I dagsläget ligger de på negativ kvalplats tack vare målskillnad, och är bara två poäng ovanför Stocksund och Motala i botten av tabellen. Poängen behöver börja komma snart med andra ord, för Karlstad ska ha kvalitet nog för att åtminstone stanna kvar i serien. Sedan sammanslagningen mellan stadens klubbar har ambitionen varit att snabbt ta sig upp i superettan, och även om det inte riktigt har gått som planerat hittills så bör de kunna resa sig från deras tafatta säsongsinledning snart.

Karlstads trepoängare hittills har först och främst kommit mot andra bottenkonkurrenter, och de har inte riktigt lyckats stå upp mot de andra topplagen. De har ännu inte riktigt visat att de har vad som krävs för att lyckas plocka poäng mot serieledarna och har inte direkt något starkt facit på hemmaplan hittills. Därmed tycker jag att oddsen för den raka tvåan på 1.92 hos Coolbet ser ganska lockande ut inför söndag.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dalkurd vinner
Odds: 1.92
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 16:00, söndag 25 juni
TV: 
Stream: