Speltips LA Galaxy – St. Louis City 11/9: Rädda säsongen

Axel Sjödin Publicerat: 10 september 2023

Los Angeles Galaxy fortsätter att jaga en playoff-placering och ställs nu mot serieledande Saint Louis City under natten till måndag.

LA Galaxy - St. Louis City

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Det är oerhört sällan en nästjumbo är favoriter mot den klara serieledarna, men MLS är inte heller som andra ligor. LA Galaxy är klara favoriter för under två gånger pengarna, trots att storklubben har haft en katastrofal säsong och ligger näst sist i den västra konferensen. St. Louis City gör i sin tur sitt första år i MLS och har tagit ligan med storm, trots att de har relativt små medel att arbeta med jämfört med de stora etablerade klubbarna i ligan.

LA Galaxy är dock en av de mest formstarka klubbarna i ligan för tillfället, och har närmat sig lagen ovanför med raska steg under de senaste veckorna. De har bara en enda förlust under de elva senaste omgångarna. Nu är det bara fem poäng upp till Dallas på niondeplatsen, och Galaxy har dessutom en match mindre spelad.

Defensiven har, precis som under fjolåret, inte imponerat. Men det har åtminstone sett lite bättre ut på senaste och de har lyckats hålla nollan i två av deras tre senaste matcher. Senast blev det ett mållöst möte hemma mot Houston Dynamo, och nu tar de sikte på St Louis innan det är dags för derbyt mot LAFC helgen därpå.

Intressant nog så har tränare Greg Vanney fått fortsatt förtroende trots den usla säsongsinledningen, men han verkar ha fått ordning på läget nu i alla fall. Frågan är bara om de har tid att ta sig upp på en topp nio-position när grundspelet nu går in i sitt slutskede.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

En otrolig säsong från St. Louis

St. Louis har varit det lag som har fått de stora rubrikerna i år, då de överträffat alla förväntningar med råge. De har bara fortsatt att rada upp segrarna under hela säsongen och leder fortfarande den västra konferensen med god marginal, trots att de nu har förlorat två av deras tre senaste matcher.

Känslan är dock fortfarande att många väntar på en rejäl dipp, och det är kanske den som har kommit nu när de förlorade borta mot bottenlaget Sporting KC senast. Det har varit en liten märkbar försämring efter juli, för den nivån de höll under de första månaderna var exceptionell.

Det är framförallt i bortamatcherna som St. Louis har haft bekymmer under senare tid. På deras tio senaste bortamatcher har de sju förluster, och de är återigen uppe i tre raka matcher på resande fot utan poäng. LA Galaxys favoritskap är därmed inte helt taget ur luften, även om en snabb kik på tabellen får en att rycka till.

Hemmalaget har dock en del skador och spelare iväg på landslagsuppdrag, samt en avstängning på Raheem Edwards medan gästerna har en intakt trupp. Oddsen är lite väl viktade i LA Galaxys favör i mitt tycke och för 3.00 gånger pengarna tycker jag att ett spel på St. Louis med pengarna tillbaka vid oavgjort känns väldigt lockande hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: St. Louis – Draw no bet
Odds: 3.00
Bolag: Bet365
Spelstopp: 02:00, måndag 11 september
TV: 
Stream: