Speltips LAFC – St. Louis City 13/7: Toppmöte

Axel Sjödin Publicerat: 12 juli 2023

De regerande mästarna Los Angeles FC ställs mot debutanterna St. Louis City som under sin första säsong i MLS ligger i topp.

LAFC - St Louis City

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det St. Louis City hittills har lyckats uträtta under sin första säsong i MLS är oerhört imponerande. Med drygt hälften av den ordinarie säsongen spelad så toppar de den västra konferensen och har tre poäng ned till de regerande mästarna LAFC på tredje plats i tabellen.

Truppen består i mångt och mycket av oprövade kort, men tränare Bradley Carnell har verkligen lyckats få ut det bästa av spelarna på väldigt kort tid. Med ett högt och intensivt presspel har de lyckats ta MLS med storm och har ännu inte visat några som helst tecken på att börja falla av.

St. Louis hade förvisso en svacka under juni, men har lyckats studsa tillbaka under juli med tre raka segrar, vilket de bär med sig inför onsdagmorgonens tuffa möte. Vinsterna har förvisso först och främst kommit mot sämre motstånd i form av Colorado och Toronto, men spelet har återigen sett bättre ut åtminstone.

Bortamatchen mot LAFC tillhör dock en av säsongens svåraste och nykomlingarna är klart nederlagstippade hos spelbolagen, men det har de varit många gånger om i matcher de har vunnit under säsongen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

LAFC är formsvaga

Hemmalaget gäller som sagt som ganska klara favoriter inför mötet, och det är kanske inte konstigt med tanke på hur dominanta de har varit sedan fjolåret. Formen är dock tveksam och de har börjat tappa mark i tabellen under de senaste omgångarna efter att bara ha tagit en poäng på deras fyra senaste matcher.

Sviten är deras sämsta under nuvarande ledning och det finns anledning till att ifrågasätta deras tunga favoritskap inför detta toppmöte. LAFC har inte sett särskilt dåliga ut spelmässigt, men har haft det förtvivlat svårt att sätta chanserna de skapar, samtidigt som de har släppt in mål lite för lätt. De har inte haft tillräckligt med spets för att vinna matcher som de borde ha vunnit helt enkelt.

Hos spelbolagen är LAFC fortfarande favoriter till att vinna den västra konferensen, men de har tveklöst tagit ett steg tillbaka sedan deras dominanta säsong under fjolåret. Den kommande matchen mot St. Louis City ger dem en chans att närma sig toppen, men det känns långt ifrån lika självklart att de lyckas nyttja den som spelbolagen får det att framstå.

St. Louis City må kanske inte ha en lika vass trupp, men de är uppenbart i bättre form, samtidigt som de känns aningen underskattade hos spelbolagen. Spelvärdet ligger därmed solklart hos gästerna och därmed spelar vi på dubbelchansen X2 för 2.48 hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta 1500 kronor i gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Häcken gör över 2,5 mål
Odds: 1.71
Bolag: Expekt
Spelstopp: 04:30, torsdag 12 juli
TV: 
Stream:  Sportbladet+