Speltips Libertad – Tigre 14/7: Copa Sudamericana

Axel Sjödin Publicerat: 13 juli 2023

Paraguayanska Libertad ställs mot argentinska Tigre i den sista sextondelsfinalen i Copa Sudamericana.

Libertad - Tigre

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Den paraguayanska storklubben lyckades inte avancera i Copa Libertadores gruppspel, men knep åtminstone en tredjeplats, vilket innebar vidare spel i Copa Sudamericana. Under natten till fredag ställs de mot argentinska Tigre i öppningsmötet av sextondelsfinalen och är rätt klara favoriter till att inleda dubbelmötet med en vinst på hemmaplan.

Libertad har stått för en väldigt bra säsong hemma i Paraguay såhär långt, de toppade ligan med tio poängs marginal ned till Cerro Porteño i öppningsrundan och har precis inlett “clausuran” med en seger.

De hade nyligen en svit på fyra raka matcher utan vinst, där de bland annat stött på tufft brasilianskt motstånd i Copa Libertadores, men efter en förlösande seger mot Club Nacional är de tillbaka i vinnarspåret.

Särskilt på hemmaplan lär de därmed gå in med väldigt gott självförtroende. I ligaspelet har de ännu inte förlorat framför hemmapubliken på Estadio Tigo La Huerta och mot ett formsvagt Tigre finns det goda chanser för den sviten att fortsätta.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tuff andra säsong för Tigre

Tigre var nykomlingar i den argentinska högstadivisionen förra året och stod för en väldigt fin säsong där de slutade på sjunde plats. Men de har haft en betydligt tuffare andra säsong och avslutade den första fasen på 19:e plats av 28 lag. Det är aldrig lätt att följa upp den typen av framgångar för ett mindre lag och de har uppenbart haft det svårt med att balansera ligaspel och spel i Copa Sudamericana under säsongen.

De lyckades i alla fall avsluta gruppspelet som tvåa bakom São Paulo med tio inspelade poäng, så det är framförallt resultaten i ligan som har blivit lidande. De vann senast i en viktig match borta mot Instituto, där deras enda mål var allt som krävdes för att kamma hem alla tre poäng. Men dessförinnan har de tre raka förluster och formen är inte den bästa.

Att ställas mot Libertad på bortaplan är inte en lätt uppgift och kommer att vara en rejäl prövning för en klubb som Tigre. De lär gå in med inställningen att klara sig undan för att försöka avgöra på hemmaplan i returen och då båda klubbarna har spelat ganska målsnåla matcher under senare tid så lockar underspelet för de 1.85 gånger pengarna som Bet365 erbjuder.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.85
Bolag: Bet365
Spelstopp: 02:00, fredag 14 juli
TV: 
Stream: