Speltips Lilleström – Tromsö 2/7: Formstarka gäster

Axel Sjödin Publicerat: 2 juli 2023

Lilleström och Tromsö gör upp om viktiga poäng i den norska toppstriden under söndagseftermiddagen.

Lilleström - Tromsö

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tromsö har stått för en strålande säsongsinledning och innehar i skrivande stund andraplatsen i Eliteserien. Med en match mindre spelad än ligaledande Bodö/Glimt har de dessutom chansen att krympa avståndet till toppen ytterligare, men frågan är om de kan hålla i detta över hela säsongen.

Lilleström ligger inte särskilt dåligt till dem heller, även om de bara ligger på en blygsam sjundeplats för tillfället. Sedan de tog sig tillbaka till Eliteserien för två år sedan har det blivit två raka fjärdeplatser och under fjolåret fick de smaka på lite Conference League-kval. Det kommer det dock inte bli något av den här säsongen, och istället kan de fokusera helt och hållet på ligaspelet.

Med tanke på att Lilleström bara har fyra poäng upp till Brann på tredjeplatsen, och har två matcher färre spelade än många av konkurrenterna ovanför dem i tabellen, så har de alla möjligheter att slå sig in i toppstriden ifall de kan leverera i de kommande omgångarna.

Resultaten har varit lite varierande på senare tid, men ett kryss borta mot formstarka Brann var trots allt ett starkt besked senast. Tromsö är den tuffaste motståndaren de kommer att möta under juli och får de bara med sig ett bra resultat här kan de mycket väl börja klättra.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tromsö har fyra raka segrar i ligaspelet

Gästerna har väldigt fin form inför söndagens viktiga drabbning. Det har i stort sett bara varit Bodö/Glimt som har satt stopp för deras framfart sedan början av maj. De går in med fyra raka segrar i ryggen och ett starkt bortafacit, då de ännu inte har förlorat på någon av deras resor.

I cupen föll de dock borta mot Bodö/Glimt tidigare i veckan, och den förlusten lär svida än. Tromsö ledde nämligen med 2-1 på tilläggstid, men släppte in mål i 94:e och 96:e, vilket innebar ett uttåg ur cupspelet. Men trots förlust får man säga att det var en stark insats som ligger helt i linje med hur Tromsö har presterat under senare tid.

Målskyttet, som tidigare har varit ett problem, har börjat lossna och de har lyckats trycka in två mål eller fler i sex raka ligamatcher nu. Det har dock mestadels varit mot motstånd från den nedre tabellhalvan, och de är ganska tungt nederlagstippade mot Lilleström till helgen. Tromsö har blixtrat till, och inte många tror att de ska lyckas hålla i detta, men än så länge har de inte visat tecken på att stanna av.

Lilleström må ha betydligt mer resurser och bättre spelare, men formen pekar på gästerna och för 2.36 hos Coolbet känns dubbelchansen X2 inte alls dum inför mötet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 2.36
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:00, söndag 2 juli
TV: 
Stream: