Speltips Ljungskile – Lund 10/9: Starka hemma

Axel Sjödin Publicerat: 10 september 2023

Lund fortsätter att jaga Falkenberg på andraplatsen och behöver tre poäng borta mot Ljungskile på söndag.

Ljungskile - Lund

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Lund har stått för en väldigt fin säsong såhär långt, deras klart bästa sedan de kom upp i division 1 för fem år sedan. Inför omgången har de bara en poäng upp till Falkenberg på andraplatsen och har inte råd att tappa poäng i den väldigt jämna toppstriden i Ettan södra. Ljungskile är i sin tur indragna i bottenstriden, men ett par positiva resultat i de senaste omgångarna har gjort att de nu kommit upp på säker mark med knapp marginal.

Efter tre raka matcher med poängtapp har Lund nu återigen börjat plocka trepoängare. Under svackan tappade de sin delade serieledning och förlusten mot Falkenberg kan verkligen bli kostsam när poängen ska räknas i höst. Men två raka vinster mot Vänersborg och Ariana ger i alla fall hopp om att kunna studsa tillbaka, och nu har de ett relativt överkomligt spelschema under många veckor framöver.

Att de sålde Rasmus Wendt till Landskrona under mitten av säsongen var ett stort tapp, men de verkar ha återhämtat sig någorlunda bra ändå och har förstärkt genom att hämta in bland annat Othmane Salama som ersättare från Trelleborg.

Insatsen mot Ariana senaste var väldigt övertygande, och de kunde kassera in tre poäng efter en tung 3-0-seger. Inhopparen Elliot Lindquist Nilsson blev dock avstängd senast och kommer inte att kunna vara med på söndag, men det är inget större avbräck.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ljungskile har lyckats sätta käppar i hjulet för topplag

Ljungskile ska försöka få stopp på de skånska gästerna i hopp om att ta viktiga poäng i den täta bottenstriden. Med fyra poäng på deras två senaste matcher har de i alla fall lyckats klättra förbi tre lag under de två senaste omgångarna, vilket säger en del om hur jämn tabellen är nere i botten.

Senast lyckades de på ett imponerande vis få stopp på Trollhättan genom att ta en poäng på bortaplan, vilket Lund säkerligen är tacksamma för. Men det är på hemmaplan som Ljungskile har sett klart bäst ut under senare tid. De har gått obesegrade i fem raka hemmamatcher, där de har lyckats skrapa ihop elva poäng. Det har inte heller bara varit mot svagt motstånd – både Oddevold och Falkenberg har tappat poäng på Skarsjövallen under den här sviten.

Ljungskile har ofta spelat defensivt och målsnålt mot tufft motstånd i hopp om en poäng, och där hittar vi förmodligen den mest intressanta oddsmarknaden inför matchen. Vi spelar därmed på under 2,5 mål för 2.11 gånger pengarna hos Coolbet inför mötet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2.11
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 16:00, söndag 10 september
TV: 
Stream: