Speltips Luton – Middlesbrough 24/4: Toppmöte i Championship

Axel Sjödin Publicerat: 24 april 2023

Måndagen bjuder på ett intressant toppmöte i Championship mellan Luton och Middlesbrough på Kenilworth Road.

Luton - Middlesbrough

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Luton har under de fyra senaste säsongerna kommit allt närmare toppen i Championship och ser ut att ha en bra chans att kanske slå sig in i Premier League inför nästa säsong. Med tre matcher kvar att spela så lär de inte sno åt sig någon av de två topplaceringarna, men de ligger trea inför omgången – en poäng ovanför gästande Middlesbrough.

Med tanke på att Luton har en budget som hör hemma långt ned på den nedre halvan så är det oerhört imponerande att de säsong efter säsong har lyckats ta steg i rätt riktning och nu är med och slåss om topplaceringarna i den engelska andraligan.

Luton kliver in i måndagens match med en svit på elva raka matcher som obesegrade och en bra form. Det blev bara ett kryss senast mot Reading, men det var trots allt en match de dominerade och i nuläget så betyder poängen föga då de i stort sett redan är garanterade att behöva spela playoff som ett av de högre seedade lagen.

Matchen mot Middlesbrough är dock en intressant styrkemätare mot en potentiell motståndare i det avgörande playoff-mötet. Det kan bli en mental fördel för vinnaren nu på måndag, förutsatt att båda lyckas ta sig förbi första rundan.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Formen har inte varit lika stark för Middlesbrough

Middlesbrough är inte heller i någon direkt fara att tappa sin placering i tabellen då Coventry befinner sig åtta poäng bakom dem med en match mer spelad i skrivande stund. Precis som för Luton så är måndagens match främst intressant som en styrkemätare.

The Boro var nära att knipa en playoff-plats förra säsongen, men det blev istället Luton som knep sjätteplatsen tillslut. North Yorkshire-klubben har i alla fall en bra chans att återvända upp till Premier League efter 14 års frånvaro från den engelska högstaligan – men formen har inte varit lika stabil som för Lutons del.

De kommer senast från två raka segrar mot Norwich och Hull, som båda vanns på övertygande vis, men dessförinnan så hade de fyra matcher utan vinst med tre raka förluster. Middlesbrough hade mycket väl kunnat utmana om en topp två-placering om det inte hade varit för den formsvackan, men ännu har de alla möjligheter att bli uppflyttade.

Luton har fyra raka segrar på hemmaplan inför mötet, trots att det främst har varit på bortaplan som de har varit starka under säsongen. Luton känns dock snäppet vassare i nuläget och Middlesbrough har i sin tur förlorat mer än vad de har vunnit på bortagräs i år. Vi spelar därmed på den raka ettan för 2.46 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Luton vinner
Odds: 2.46
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, söndag 24 april
TV: 
Stream:  viaplay logo