Speltips Malmö – GAIS 20/2: Svenska Cupen

Axel Sjödin Publicerat: 20 februari 2022

Den svenska är igång och den första omgången av Svenska Cupen spelas nu i helgen där Malmö tar sig an GAIS bland annat.

Malmö - GAIS

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Malmö lyckades trots en skakig säsong tillslut försvara sin titel och bli svenska mästare i fjol. De lär i vanlig ordning gå in som favoriter även denna säsong och är såklart storfavoriter då de kliver in mot GAIS i den första omgången av Svenska Cupen.

Inför säsongen så har Jon Dahl Tomasson blivit ersatt av Milos Milojevic som lämnade Hammarby för chansen att träna de regerande mästarna. Även Antonio Colak har tagit farväl av MFF, men bortsett från deras Champions League-kvalspel så levde han kanske inte riktigt upp till förväntningarna oavsett.

Malmö har fortsatt en väldigt vass trupp och lär nog inte vara klara på transfermarknaden riktigt ännu. Sedan deras uttåg ur Champions League i december så har Malmö dock bara hunnit spela två matcher mot danska Jammerbugt och den ryska ligasexan Lokomotiv Moskva. Båda matcherna slutade 1-1, vilket får anses som godkänt mot ryssarna.

PROVA 888 SPORT – MED EN AV SVERIGES BÄSTA BONUSAR! Det populära spelbolaget 888sport satsar hårt i Sverige. Nu kan du hämta upp till 100 kronor tillbaka i cash. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos 888!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

GAIS har det kämpigt ekonomiskt

Medan Malmö hade en fin säsong med ligaguld och Champions League så blev GAIS mardröm verklighet då de åkte ned i Division 1. De hade en svag säsong i Superettan och föll mot Dalkurd i kvalspelet efter att ha misslyckats med att vinna hemma på Gamla Ullevi.

Nedflyttningen innebär väldigt stora problem för en klubb som inte har det gott ställt ekonomiskt. Det gör också att de inte direkt har råd att satsa för att snabbt ta sig upp i Superettan igen. Det är möjligt att de är starka nog att tävla om uppflyttning oavsett, men det är långt ifrån någon garanti.

Den kritiserade tränaren Stefan Jacobsson fick lämna redan i slutet av förra säsongen och Fredrik Holmberg får nu chansen att leda laget från säsongsstart. GAIS hade oerhörda problem offensivt förra året, vilket delvis berodde på att deras stora målskytt Richard Yarsuvat länge var borta skadad.

GAIS lyckades faktiskt chocka MFF förra året då de vann med 1-0 i Svenska cupen tidigt i mars, men det ska mycket till för att Makrillarna ska kunna återupprepa samma bedrift här. Mot ett offensivt svagt GAIS som dessutom kanske saknar två nyckelspelare i form av August Wängberg och Jonas Lindberg så bör Malmö kunna spika igen.

Vi spelar därmed på att Malmö vinner utan att släppa in mål i premiären för 1.85 hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – upp till 100 kronor tillbaka i cash!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Malmö vinner mot noll
Odds: 1.85
Bolag: 888sport
Spelstopp: 15:05
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: