Speltips Manchester City – Arsenal 27/1: Supermöte i cupen

Axel Sjödin Publicerat: 27 januari 2023

Vi får en liten försmak av Premier Leagues titelstrid då Manchester City och Arsenal möts i FA-cupen under fredagskvällen.

Manchester City - Arsenal

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Den stora huvudattraktionen i helgens cupfotboll är tveklöst säsongens första möte mellan de stora titelutmanarna Manchester City och Arsenal. Då det första mötet blev inställt på grund av drottningens bortgång så är det många som har väntat på att se dessa båda lagen mötas i syfte att se hur bra Arsenal står sig mot förhandsfavoriterna.

Nu har Arsenal hunnit bevisa att deras titelambitioner i allra högsta grad är realistiska redan, men ett dubbelmöte mot Manchester City återstår trots allt i ligan och fredagens match kanske kan ge oss en fingervisning kring hur dessa kommer att se ut.

Arsenal har haft ett tufft spelschema på senare tid där de verkligen har visat att de håller en hög nivå. I derbyt mot Tottenham så var det inget snack om vilket lag som var bättre och därefter så tog de tre tunga poäng mot ett formstarkt Manchester United. Även utan Gabriel Jesus så har de fortsatt leverera då Eddie Nketiah har hoppat in och spelat väldigt bra.

Cupspelet lär kanske inte vara särskilt prioriterat med tanke på Arsenals tabellposition, men med tanke på att de inte spelar igen förrän nästa lördag samt att det är Manchester City de möter så det lär nog finnas potential för en ganska stark elva, men ett oavgjort med omspel hade varit det värsta scenariot för båda lagen, vilket adderar en extra dimension.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Manchester City har studsat tillbaka

Men trots Arsenals bravader under säsongen så är Manchester City rätt tunga favoriter när de båda titelutmanarna möter varandra på Etihad. I jämförelse med förra säsongen så har City inte alls sett lika stabila ut, men det är en oerhört hög standard att jämföra med. De har i alla fall släppt in fler mål och har tappat poäng vid ett flertal tillfällen.

Men Manchester Citys högstanivå är oerhört hög och Erling Haaland kan mycket väl vara spelaren som gör skillnad i de viktiga Champions League-matcherna senare i vår. Han stod återigen för ett hattrick mot Wolverhampton den senaste helgen och fortsätter att dra ifrån i skytteligatoppen.

Det är inte helt lätt att veta vilket Manchester City som kommer att dyka upp på fredag, men känslan är att det kom någon typ av vändning mot Tottenham efter en rad svaga resultat och ett underläge i halvtid. Ifall det roteras i startelvorna så har City också fördelen av att ha en bredare trupp, men City lär nog vara rätt sugna på att trycka till Arsenal, vilket gör att favoritskapet känns fullt rimligt, hur bra Arsenal än har presterat.

Ifall Arsenal roterade friskt mot Brighton i ligacupen och det kan nog vara till deras fördel att försöka minska antalet fronter de tävlar på ifall de ska kunna gå för ligatiteln. Vi spelar därmed på den raka ettan här för 1.80 gånger insatsen hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Manchester City vinner
Odds: 1.80
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, fredag 27 januari
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: