Speltips Manchester City – Arsenal 6/8: Community Shield

Axel Sjödin Publicerat: 6 augusti 2023

Söndagen bjuder på en liten försmak av säsongen då Manchester City och Arsenal drabbar samman på Wembley.

Manchester City - Arsenal

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det är snart dags för Premier League-säsongen att dra igång på riktigt, och i sedvanlig ordning får vi först se två lag som gör upp om Community Shield. Manchester City är klara favoriter mot det Arsenal som länge var med och slogs om titeln under fjolåret, men som inte räckte till i slutändan.

Arsenal överträffade alla förväntningar då de spenderade nästan hela fjolårssäsongen i ligaledning. Mikel Arteta har gjort underverk med klubben, som spelade en väldigt fin och underhållande fotboll under hela säsongen, men som till slut föll på målsnöret.

Inför kommande säsong har klubben slagit rekord då de har spenderat hiskeliga summor pengar för att förstärka truppen i hopp om att återigen blanda sig in i titelstriden. Att de säkrade Declan Rice signatur för 105 miljoner pund var verkligen en stark signal till omvärlden att de menar allvar. Dessutom har de plockat in både Kai Havertz från Chelsea och Jurrien Timber från Ajax, vilket ger dem betydligt fler alternativ på positioner de periodvis hade problem med under fjolåret.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Manchester City är, som alltid, favoriter

De regerande mästarna säkrade en historisk trippel under fjolåret och kommer återigen att vara favoriter till att vinna varenda turnering de deltar i. Pep Guardiola har återigen lyckats bygga upp världens bästa lag och där finns inte mycket till diskussion längre efter fjolåret.

Manchester City har däremot tappat två nyckelspelare från fjolårssäsongen i form av Riyad Mahrez och Ilkay Gündogan som inte kommer att bli helt lätta att ersätta. Även Bernardo Silva ryktas vara på väg ut, vilket är ett tungt tapp för klubben. Men de saknar knappast bredd och har nyligen gjort klart med Josko Gvardiol från Leipzig och har redan hämtat in Mateo Kovacic från Chelsea.

Community Shield har inte någon särskild status i England, och Manchester City har faktiskt förlorat två raka Community Shield-titlar under de två senaste säsongerna, men har å andra sidan ett väldigt fint facit mot Arsenal som inte går att bortse från. Det lär förmodligen bli en rätt öppen match i och med att det inte är särskilt mycket som står på spel, och Arsenal är nog pigga på att försöka bevisa sig mot laget som snodde åt sig titeln framför ögonen på dem.

Det kan nog bli en rätt underhållande match för den neutrala åskådaren och den kan mycket väl innehålla en del mål med tanke på vilka lag det är som drabbar samman. För 1.71 gånger pengarna spelar vi på över 2,5 mål hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.71
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:00, söndag 6 augusti
TV: 
Stream:  viaplay logo