Speltips Manchester United – Newcastle 26/2: Cupfinal

Axel Sjödin Publicerat: 26 februari 2023

Helgen från England avslutas med finalen i den engelska ligacupen mellan Manchester United och Newcastle.

Manchester United - Newcastle

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Vi får se en riktigt spännande final i den engelska ligacupen under söndagen där framförallt Newcastle har chansen att lägga en lång torka utan titlar bakom sig. Inte heller Manchester United har varit bortskämda med titlar under senare år, och finalen lär väga tungt för båda lagens del.

Även om allt kan hända i en final som den här så går det inte att bortse från hur de båda lagen har sett ut under de senaste veckorna. Newcastle har under nästan hela säsongen varit oerhört stabila och trygga, men har lyckats komma in i en formdipp vid sämst möjliga tillfälle. I den senaste omgången så bröts tillslut en helt galen svit av obesegrade matcher då de föll mot Liverpool med 0-2 hemma på St James’ Park.

Det var också den fjärde raka ligamatcher utan vinst, vilket gör att de tillslut har trillat ned under Champions League-platserna. Eddie Howe har verkligen gjort underverk med den här truppen, men det kan nog bli svårt att studsa tillbaka ifall andra topplag börjar få upp ångan. Det är verkligen ingen självklarhet att Newcastles trupp ska kunna prestera på den nivån de har gjort under hösten.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Manchester United fortsätter att imponera

The Red Devils har visat på en väldigt fin form under senare tid, vilket vi inte minst fick se i dubbelmötet mot Barcelona i Europa League. Det var mycket prestige i det dubbelmötet och Manchester United avslutade starkt genom att vända ett underläge till seger i andra halvlek.

Det är en helt annan mentalitet i detta United jämfört med fjolårssäsongen och det hade inte varit förvånande ifall de skulle ha chans på fler än den här titeln framåt slutet av våren. Men först tar de siktet på ligacupen, där de har Casemiro tillbaka efter sin avstängning. Däremot så är Marcus Rashford lite tveksam, vilket hade varit ett väldigt stort avslag för detta Manchester United.

United får ses som favoriter här, men Newcastles defensiva skicklighet och det faktum att de är oerhört svårslagna är en väldig styrka just i cupformat, så man ska i alla fall inte räkna bort Newcastle på söndag. Den här titeln hade varit väldigt tung och hade på egen hand gjort säsongen till en framgång.

United har dessutom tvingats spela en intensiv match mot Barcelona i torsdags, medan Newcastle har kunnat vila. Dessutom så har The Magpies fått tillbaka Bruno Guimarães från avstängning, vilket är en stor bonus. Även om de inte vinner så tror jag att detta Newcastle åtminstone kan undvika att förlora under 90 minuter och då flera faktorer ändå talar för de svartvitrandiga här så spelar vi på dubbelchans X2 för 1.74 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Upp till 1500kr gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 1.74
Bolag: Expekt
Spelstopp: 17:30, söndag 26 februari
TV: 
Stream:  viaplay logo