Speltips Metz – Bastia 2/6: Sista omgången

Axel Sjödin Publicerat: 2 juni 2023

På fredag spelas den sista omgången i Ligue 2 och Metz har chansen att säkra uppflyttning vid vinst mot Bastia.

Metz - Bastia

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Eftersom Ligue 1 ska minska antalet platser till 18 lag från nuvarande 20 har det varit hektiska bottenstrider genom seriesystemet i år. Lika illa var det varit för topplagen i andradivisionen som nu behöver tävla om två uppflyttningsplatser istället för tre just i år.

Med en omgång kvar att spela är det tre lag som tävlar om de två platserna och ännu har ingenting säkrats. Le Havre är två poäng före både Metz och Bordeaux i tabellen och kan säkra ligavinsten genom att ta en poäng hemma mot Dijon i den sista omgången, men det är ett otroligt formsvagt Le Havre som bara har lyckats ta en poäng på deras tre senaste matcher mot lag från den nedre halvan. Allt är med andra ord ännu öppet.

Metz och Bordeaux står på samma poäng, och Metz har en fördel i målskillnad på fyra mål, vilket gör att en vinst i stort sett garanterar uppflyttning om inte Bordeaux skulle stå för en sanslös överkörning av Rodez i den sista omgången.

Bordeaux var i förarsätet inför den förra omgången, men åkte på en potentiellt oerhört kostsam förlust borta mot det luriga Annecy och kommer nu att behöva förlita sig på andra lags resultat.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Metz är formstarka

Metz trillade ner från Ligue 1 inför säsongen, där de spenderade tre raka säsonger, och har nu chansen att göra sin sejour i andradivisionen kort efter att ha varit det enda laget i toppen som vann i den senaste omgången. Men även om Metz har allt i egna händer så möter de det klart tuffaste motståndet i den sista omgången då fjärdeplacerade Bastia kommer på besök till Municipal Saint-Symphorien.

Formen är dock stark för Metz del, som har stått för en imponerande vår. De inledde säsongen svagt, men är nu otroligt nog obesegrade i 24 raka ligamatcher. Det har blandats in en hel del kryss i den statistiken, men alldeles oavsett är sviten mycket imponerande.

Bastia är inte i dålig form de heller, men har inte längre någonting att spela för och har inte heller sett lika stabila ut som hemmalaget under senare tid. Det hindrade dem emellertid inte från att sätta käppar i hjulet för Le Havre i den senaste omgången där de hade kunnat säkra sin uppflyttning.

Metz känns dock lite för starka i nuläget och tenderar att spela ganska målsnåla matcher hemma. Vi kombinerar därmed den raka ettan med spelet på under 3,5 mål för 2.16 gånger pengarna hos Betinia, vilket lär säkra deras uppflyttning.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Metz & under 3,5 mål
Odds: 2.16
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, fredag 2 juni
TV: 
Stream: