Speltips Middlesbrough – Millwall 5/8: Championship

Axel Sjödin Publicerat: 4 augusti 2023

Premiäromgången i Championship fortsätter och på lördagen tar vi en närmare titt på mötet mellan Middlesbrough och Millwall.

Middlesbrough - Millwall

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Både Middlesbrough och Millwall var med och slogs om uppflyttning in i det sista under fjolårssäsongen. Medan Millwall förlorade i den sista omgången och missade playoff-plats med en ynka poäng, så föll Middlesbrough i playoff-semifinalen mot Coventry, men nu gäller det att ladda om batterierna inför en ny säsong i andradivisionen.

Under Michael Carricks ledning har Middlesbrough snabbt lyckas nå framgång, och har på kort tid förvandlats från nedflyttningskandidater till en av favoriterna till att lyckas nå Premier League. Bakom de tre nedflyttade Premier League-klubbarna är det nämligen Middlesbrough som ses som den största utmanaren till topp två-positionerna.

De var favoriter i fjolårets playoff, och har sedan dess lyckats behålla både tränare och stommen i laget. Då Carrick nu har fått en hel försäsong att arbeta med truppen så kommer det att bli intressant att se vad de kan prestera. Hittills har det inte skett särskilt mycket på transfermarknaden, men det beräknas trilla in några lån från Premier League-klubbar innan fönstret är stängt, vilket ytterligare kan spetsa till truppen.

Middlesbrough har inte direkt imponerat under försäsongen, men det ska man nog inte läsa in för mycket i. Men att de får klara sig utan fjolårets interna skyttekung Chuba Akpom i premiären är däremot ett avbräck.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Millwall får en tuff första uppgift

För fjärde raka säsongen slutade Millwall på den övre tabellhalvan i fjol, men de lär gräma sig över hur nära de var att lyckas ta en playoff-position. Inför årets säsong har de i alla fall lyckats behålla sin stomme och har plockat in mittfältaren Casper De Norre och anfallaren Kevin Nisbet för sammanlagt drygt 50 miljoner kronor.

Millwall fortsätter att blicka uppåt i tabellen, men i en så jämn serie som Championship trots allt är så finns det inga garantier för ett lag som ofta placerar sig kring mitten. På papperet är det dessutom en konkurrenskraftig säsong vi står inför i Championship, och frågan är om det finns utrymme för ett lag som Millwall i playoff-striden.

De ställs inför en väldigt tuff första uppgift i säsongspremiären då de tar sig an en av favoriterna på Riverside Stadium. Middlesbrough känns på förhand betydligt vassare och visade verkligen vilken nivå de kan nå upp till i våras. Med hemmapubliken i ryggen tror jag att Boro säkrar säsongens första trepoängare, och för 2.04 gånger pengarna hos Coolbet så finns det ett klart spelvärde.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Middlesbrough vinner
Odds: 2.04
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 16:00, lördag 5 augusti
TV: 
Stream:  viaplay logo