Speltips Midtjylland – Nordsjälland 10/9: Danska ligan

Simon Pålsson Publicerat: 8 september 2021

FC Midtjylland hoppas stå som mästare i Danmark den här säsongen. Nu möter man FC Nordsjälland den 10 september 2021.

FC Midtjylland - FC Nordsjälland

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är väl direkt viktigt att poängtera att den danska Superligan inte riktigt är en tävling som någon annan och den avgörs minsann inte som en vanlig liga runt om i Europa.

Det är de sex bästa lagen från grundserien, så att säga, som tar sig vidare till slutspelsrundan och det är först här som det ska avgöras vilka som blir danska mästare. Det är hockeymanér som gäller för danskarna och hur obegripligt det än må vara så är det så man har valt att göra.

Det här skapar också en situation med en minst sagt märklig inledning på säsongen, när matcherna till en början inte gäller så mycket och det inte är helt enkelt att följa med i svängarna. Det handlar mest om att placera sig i toppen.

För Europadeltagandet kan det dock vara ganska positivt för de danska lagen, som inte behöver tvinga sig att satsa helhjärtat på precis varje ligaomgång. Man har råd att tappa poäng lite här och var, såvida man ändå slutar topp sex.

Att sluta minst bland de sex bästa lagen är precis vad FC Midtjylland och FC Nordsjälland har som målsättning att göra. Om man misslyckas med det är det minst sagt svaga säsonger för deras del.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Toppmöte i Danmark

Det blir lite krångligt att prata i termer av toppmöte när det bara är en grundserie vi pratar om, men det mesta pekar på att FC Midtjylland och FC Nordsjälland är lag som vi båda kommer att få se när det är dags för slutspelet i Danmark.

Det har spelats totalt sju omgångar och det är totalt 22 matcher som ska spelas innan det är dags för den mer avgörande fasen av säsongen.

FC Midtjylland står på fem vinster och två förluster, medan FC Nordsjälland har fyra vinster, ett kryss och två förluster. Två ganska bra inledningar med andra ord.

FC Midtjylland föll senast borta mot Bröndby, men hade annars idel vinster från augusti månad och framåt. Om vi räknar till spelet hemma i Danmark alltså.

FC Nordsjälland föll också i den senaste rundan, borta mot Aalborg, också det efter idel vinster i augusti månad. Det är med andra ord två lite sargade lag efter förluster, men som trots det är väldigt starka egentligen.

Båda lagen göra mål i matchen spelas till 1.76 gånger insatsen hos Bethard. Det vore högst förvånande om det inte blev så, med tanke på att offensiven är påtagligt stark hos både FC Midtjylland och FC Nordsjälland. Deras inbördes möten har också en tendens att bli just målrika.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1.76
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:00, fredag 10 september 2021
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: