Speltips Milan – Inter 18/1: Derby i supercupen

Axel Sjödin Publicerat: 18 januari 2023

Onsdagen bjuder på ett stort möte med ganska lite på spel då Milan och Inter drabbar samman i supercupen.

Milan - Inter

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är kanske inte den mest prestigefyllda titeln att kamma hem, men en titel står trots allt på spel när de två randiga Milano-klubbarna drabbar samman i den saudiarabiska huvudstaden Riyadh under onsdagskvällen. Då scudetton känns alltmer svåråtkomlig så är det dock förmodligen supercupen som något av dessa lag får nöja sig med titelmässigt.

Milan missade sin chans att haka på Napoli i toppen efter att I Partenopei slagit Juventus tidigare samma omgång. De rödsvarta fick istället nöja sig med ett kryss mot Lecce på Via del Mare. Det väldigt formstarka hemmalaget satte sig i en tvåmålsledning under första halvleken och även om Milan reste sig i den andra halvleken så räckte det inte hela vägen. Det är nu nio poäng upp till Napoli i serieledning och ett titelförsvar känns alltmer avlägset.

De senaste veckorna har varit lite svagare än vanligt. Först så tappade de en sen 2-0-ledning mot Roma hemma på San Siro och därefter åkte de ut ur Coppa Italia då de, trots ett numerärt övertag på planen, förlorade mot Torino. När de nu inte lyckades studsa tillbaka med en trepoängare mot Lecce så finns det en del frågetecken kring Milans form.

Stefano Pioli har en del skadeproblem att brottas med i truppen, men det påverkar mestadels hans möjligheter att kunna rotera truppen då startelvan är i stort sett intakt. Förhoppningsvis hinner situationen förbättras innan Champions League också drar igång i februari.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Lautaro Martínez har hittat formen igen

I Nerazzurri har fått en bättre start på året då de inledde med att tilldela Napoli sin första förlust för säsongen. Det var ett väldigt starkt resultat som har gjort att Inter har skapat en liten buffert ned till de jagande lagen under dem. Resultaten därefter har däremot inte varit lika övertygande.

Ett kryss mot Monza, en vinst under förlängningen mot Serie B-klubben Parma och en snäv vinst över tabelljumbon Hellas Verona är inte direkt övertygande, men poängskörden har trots allt varit rätt bra under 2023 hittills. Lautaro Martínez har dessutom lyckats återhämta sig fint efter ett dåligt mästerskap från hans sida. Han har nu gjort mål i tre raka matcher för sin klubb och har varit en avgörande faktor i de senaste matcherna.

Inters skadeläge har också börjat lätta, vilket gör att de har en fördel här på onsdagen. Att de dessutom möter Empoli i kommande omgång, till skillnad från Milan som har en tuff bortamatch mot Lazio, får också ses som en svag fördel. Men Milano-derbyn är aldrig lätta att sia kring. Vi tror i alla fall att båda lagen bör kunna hitta mål här, särskilt eftersom Milan har börjat släppa in lite mer på senaste. Överspelet kombinerat med BLGM spelas därmed för 2.05 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål & BLGM
Odds: 2.05
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:00, onsdag 18 januari 2023
TV: 
Stream: 

Jämför odds: