Speltips Newcastle – Leicester 10/1: Kvartsfinal i ligacupen

Axel Sjödin Publicerat: 10 januari 2023

Newcastle ställs mot Leicester på St James’ Park i en kvartsfinal i den engelska ligacupen under tisdagskvällen.

Newcastle - Leicester

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hemmalaget har stått för en oerhört fin säsong hittills, där de har överträffat alla förväntningar. För gästerna Leicester gäller det motsatta och det råder ingen tvekan om att det är Newcastle som bär favoritskapet i tisdagens kvartsfinal.

Förvånansvärt nog så föll dock Newcastle mot League One-klubben Sheffield Wednesday i lördags då de trillade ur FA-cupen redan i den tredje omgången. Det fanns dock inte många ordinarie spelare i Newcastles startelva, men Alexander Isak fick i alla fall återigen lite speltid då han fick starta i cupspelet.

Med tanke på Newcastles tabellposition så är det kanske inte så konstigt att de inte prioriterar cupspelet och låter en del spelare vila efter den tuffa bataljen på Emirates mot Arsenal tidigare samma vecka. Frågan är om ifall de kör på samma spår även i ligacupen, eller om vi får se en vassare startelva mot Leicester.

Efter helgens förlust så tror jag ändå att Eddie Howe väljer att spetsa till sin elva här och då de lätt körde över Leicester med 3-0 under annandagen så bör de nog inte få alltför stora problem med motståndet här ifall de ställer upp med ett bra lag.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Leicester har inte imponerat sedan jul

Gästerna var mer lyckosamma i helgens omgång av FA-cupen då de tog sig förbi Gillingham med en 1-0-seger trots att Brendan Rodgers vågade rotera truppen rätt friskt. Nu står ett betydligt tuffare motstånd på menyn och Leicester behöver nog satsa allt ifall de vill ha någon chans till avancemang nu på tisdag.

Innan VM-uppehållet så såg Leicesters säsong ut att repa sig riktigt fint, efter en bedrövlig start, men de verkar ha fallit tillbaka in i gamla hjulspår efter uppehållet. Sedan ligaspelet drog igång igen så har det blivit tre raka förluster mot Newcastle, Liverpool och Fulham för The Foxes del.

De har bara lyckats sätta dit ett enda mål under dessa tre matcher och har sett ut som ett lag som hör hemma på den nedre halvan. Deras 0-3-förlust mot Newcastle bådar inte gott inför tisdag, då Eddie Howes manskap snabbt kunde stänga matchen senast och hade en tvåmålsledning bara minuter in.

En riktigt så bländande start förväntar vi oss kanske inte av Newcastle här, men ett spel på hemmalaget kombinerat med underspelet på 3,5 mål för 2.36 borde ändå ha potential att sitta här. Newcastle är väldigt starka defensivt och borde kanske inte vilja ta ut sig helt och hållet inför veckans kommande Premier League-match mot Nottingham.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Newcastle & under 3,5 mål
Odds: 2.36
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, tisdag 10 januari 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: