Speltips Nice – Marseille 9/2: Coupe de France

Axel Sjödin Publicerat: 9 februari 2022

Kvartsfinalen i Coupe de France blir ett riktigt toppmöte mellan Nice och Marseille på Allianz Riviera.

Nice - Marseille

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är de två stora favoriterna till att vinna cupen som möter varandra redan i kvartsfinalen då Nice ställs mot Marseille på onsdagskvällen. Monaco är egentligen det enda stora hotet kvar i Coupe de France då Nice såg till att slå ut PSG i åttondelsfinalerna. I och med PSG:s uttåg så är cupen vidöppen och vinnaren av den här matchen kan mycket väl stå som segrare senare i vår.

Det är alltså ligatvåan som möter ligatrean på Allianz Riviera, men även om Marseille har det knappa övertaget i ligan så är det Nice som har stått för den imponerande insatsen i cupen. Nice lyckades hålla undan PSG på Parc des Princes i 120 minuter för att kunna ta matchen till straffar där de tillslut kunde avgöra.

Det är oerhört starkt att kunna åka till Paris och spika igen på det viset. Det var absolut ingen slump heller då de lyckades med precis samma sak under december där de spelade mållöst mot PSG borta och dessutom hade matchens vassaste målchans då Kasper Dolberg lyckades styra en boll i stolpen.

Nice bara fortsätter att övertyga den här säsongen och förtjänar verkligen sin Champions League-plats sett till hur de har spelat under hösten. Deras sju matcher långa vinstsvit bröts dock i helgen då de förvånansvärt nog förlorade mot Clermont, men det tillhör ovanligheten för ett annars väldigt jämnt presterande lag.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Marseille är svårlästa

Gästerna lyckades även de ta sig vidare från åttondelsfinalen genom straffar efter att ha spelat 1-1 under ordinarie tid mot Montpellier. I och med vinsten mot Angers med 5-2 i helgen så gick de förbi Nice i Ligue 1-tabellen inför deras cupmöte och Christophe Galtier fick säkerligen skrämselhicka efter att ha sett hur bra Marseille spelade senast.

Jorge Sampaoli har verkligen lyckats höja sitt Marseille den här säsongen och har inte varit rädd att byta formationer efter vad situationen kräver. Det har skiftats mellan defensivt mellan tre- och fyrbackslinjer och olika offensiva formationer. Det är därmed inte helt lätt att läsa och förbereda sig inför att möta Les Olympiens.

Nice har dock visat sig väldigt defensivt starka och kan absolut spika igen när det behövs. Marseille må ha en bättre trupp spelare för spelare, men Nice har visat att de kan utmana alla lag i Frankrike. Båda lagens styrkor ligger i deras defensiv och därmed tror jag också på att det kan bli en rätt målfattig match. För 1.70 spelar vi därmed på under 2,5 mål hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.70
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:10
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: