Speltips Oddevold – Ariana 25/6: Formstarkt möte

Axel Sjödin Publicerat: 25 juni 2023

På söndag väntar ett toppmöte i Ettan södra då Oddevold tar emot nykomlingen Ariana på Rimnersvallen.

Oddevold - Ariana

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Oddevold är i allra högsta grad inblandade i toppstriden där de i skrivande stund har tre poäng upp till serieledande Lund, som har en match mer spelad, och en poäng upp till Trollhättan. Med Falkenberg och Eskilsminne tätt bakom dem i tabellen ser det ut att kunna bli en väldigt intressant toppstrid i år.

Ariana har överträffat alla förväntningar i sin första säsong i Ettan södra än så länge och ligger inför omgången på sjätte plats. De är dock lite avsågade från toppstriden då de har sex poäng upp till Eskilsminne i dagsläget, men de har nu en möjlighet att minska det avståndet avsevärt ifall de skulle lyckas få med sig en tung trepoängare hem från Uddevalla.

Oddevold gäller dock som klara favoriter inför mötet och har stått för en väldigt fin vårsäsong hittills. Detta är den sista urladdningen inför uppehållet och båda lagen lär vilja gå in i ledigheten med ett positivt resultat i ryggen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Båda lagen har levererat under juni

Formmässigt är det två starka lag som drabbar samma på söndag. Det gick tungt för Ariana i maj, där de radade upp fyra raka förluster, men de har repat sig sedan dess och har nu inte förlorat på deras fyra senaste. Tre av dessa fyra senaste matcher har dessutom resulterat i vinst och senast tog de en viktig seger hemma mot Ängelholm, där de lyckades sätta dit matchens enda mål i den 81:a minuten, trots att de hade blivit reducerade till tio man några minuter tidigare.

Det känns dock inte riktigt lika säkert att Ariana kommer att lyckas hålla uppe deras fina prestationer över hela säsongen, medan Oddevold länge har byggt för att kunna ta sig upp i superettan och bör vara bättre rustade för en toppstrid.

Men trots att Oddevold är obesegrade i nio raka matcher kan man ha lite synpunkter på de senaste veckornas resultat. Det blev en väldigt svängig historia i deras senaste hemmamatch mot Olympic, som slutade 5-3, där avgörandet kom först på tilläggstid. Därefter klarade de sig med nöd och näppe med ett kryss mot Tvååker som missade straff i matchens slutskede. Dessutom föll de mot division 2-laget Zenith i svenska cupen tidigare i veckan, trots att de valde att starta med en någorlunda stark elva.

Trots att de har lyckats uppehålla sin obesegrade svit i ligaspelet har det med andra ord inte varit särskilt kliniskt på senare tid och de får se upp mot ett formstarkt Ariana. Att båda lagen gör mål känns i alla fall som ett bra spel här för de 1.75 som Betinia erbjuder, då Oddevold inte riktigt har lyckats hålla tätt bakåt under de senaste veckorna.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.75
Bolag: Betinia
Spelstopp: 16:00, söndag 25 juni
TV: 
Stream: