Speltips Palmeiras – Bolívar 30/6: Om gruppsegern

Axel Sjödin Publicerat: 29 juni 2023

Ett toppmöte i Copa Libertadores grupp C väntar mellan Palmeiras och Club Bolívar, som gör upp om gruppsegern under natten till fredag.

Palmeiras - Bolívar

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Både Palmeiras och Bolívar är klara för avancemang i den prestigefyllda Copa Libertadores, men först ska en gruppsegrare koras i det direkt avgörande mötet på natten till fredag. Båda lagen står på tolv poäng vardera inför den sista gruppspelsomgången, men det är Bolívar som har bättre målskillnad och därmed vinner gruppen i fall av kryss.

Palmeiras är emellertid väldigt stora favoriter till segern med odds så låga som 1.15 för den raka ettan. Det understryker vilken fantastisk insats Bolívar stod för då de vann det första mötet i Bolivia med 3-1 i en dramatisk match med varsitt rött kort runt halvtid.

Men Palmeiras är helt klart en mycket större klubb än vad fredagnattens gäster är. De vann två raka Copa Libertadores under 2020 och 2021 och var en hårsmån från att lyckas ta sig till final i den senaste upplagan. Men de gick inte lottlösa förra året heller då de istället blev brasilianska mästare med rätt klar marginal.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Palmeiras är numret för stora

Bolívar är i sin tur långt ifrån alltid med i Copa Libertadores, och har inte tagit sig förbi gruppspelsfasen sedan säsongen 2014, vilket verkligen understryker storleksskillnaden mellan dessa två klubbar. Båda är i alla fall på plats fyra i sina respektive ligor och är med och slåss om den inhemska titeln.

Palmeiras har dock hela åtta poäng upp till Botafogo på förstaplatsen efter att ha förlorat två raka matcher. Först kom en förlust mot nykomlingen Bahia och därefter hemma mot Botafogo i seriefinalen där de inte räckte till. Matchen slutade 0-1, trots att Palmeiras var oerhört dominanta i spelet och fick en straff tilldelad – som de missade.

Men trots förlusterna är de alltjämt ett av Sydamerikas absolut bästa lag och därmed är favoritskapet på intet sätt omotiverat. Det enda som ligger och skaver är att de har en viktig match borta mot Athlético PR redan på söndag, som de är pressade att vinna. Bolívar har i sin tur bara släppt in ett mål på deras fem senaste matcher, men kommer trots det inte att få det lätt på Allianz Parque.

Vi kombinerar i alla fall den raka ettan med ett spel på under 3,5 mål, då Palmeiras har haft lite problem med målskyttet under senare tid och säkerligen lär vilja spara på krafterna ifall de sätts i en klar ledning. Kombinationsspelet hittas för 2.08 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Palmeiras & under 3,5 mål
Odds: 2.08
Bolag: Betinia
Spelstopp: 02:00, fredag 30 juni
TV: 
Stream: