Speltips Perugia – Cagliari 5/5: Slutspurten i Serie B

Axel Sjödin Publicerat: 5 maj 2023

Med skralt utbud i övrigt så vänder vi oss till det fina Serie B där Perugia välkomnar Cagliari till Stadio Renato Curi.

Perugia - Cagliari

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Med tre omgångar kvar att spela av säsongen så har det börjat hetta till i den italienska andradivisionen. Det är två klassiska klubbar som möts och gör upp om viktiga poäng på fredagen då Perugia ställs mot ett Cagliari som börjar göra sig redo för playoff om den sista uppflyttningsplatsen.

Perugia ligger på en av de tre direkta nedflyttningsplatserna inför omgången, men har bara två poäng upp till Cosenza och Brescia som båda har spelat ihop 38 poäng och ockuperar de två negativa kvalplatserna. Det finns med andra ord fortfarande en rimlig chans att rädda säsongen, inte minst då de ställs mot tabelljumbon Benevento på hemmaplan i den sista omgången.

Men de kan mycket väl behöva ännu en trepoängare och de kan absolut plocka poäng mot ett Cagliari som har stagnerat lite under den senaste månaden. Perugia själva har dock en svit på sex matcher utan vinst och har inte lyckats få med sig tre poäng i de avgörande bottenmötena mot Cosenza och SPAL i de två senaste omgångarna – istället har de fått nöja sig med kryss. Trots att säsongen har varit en besvikelse så har de i alla fall hållit kvar i tränaren Fabrizio Castori under hela säsongen och det återstår att se ifall det lönar sig eller om Serie C väntar.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Cagliari har stannat av på takten

Med tanke på att playoff kommer att spelas i ett nytt format den här säsongen och inkludera ytterligare två lag så är Cagliari ganska säkra på att kunna sno åt sig en av dessa platser. Det är alltså plats tre till åtta som spelar playoff och i dagsläget sitter Cagliari någorlunda tryggt på sjätteplatsen med fem poäng ned till trion Pisa, Reggina och Ascoli som alla slåss om de sista platserna.

Cagliari har fortfarande chansen att utmana om tredje- till fjärdeplatsen då det bara skiljer tre poäng upp till ett Südtirol som har börjat tappa formen, men det har även Cagliari som tog sin första vinst på fem försök i den senaste omgången. Det var en välbehövlig trepoängare mot Ternana hemma på Sardinien, där de har plockat upp den stora majoriteten av sina poäng under säsongen. Hela 36 av 51 poäng har hämtats på hemmaplan, vilket gör att de ligger långt ned på den nedre tabellhavlan ifall man endast tittar på prestationer på resande fot.

Perugia har i sin tur generellt sett levererat hemma på Renato Curi, även om de nyligen har åkt på två förluster där. Men mot ett ganska formsvagt Cagliari bör de ha rätt goda chanser att plocka upp poäng. Vi spelar därmed på Perugia med +0.25 asian för 1.80 hos Bet365, vilket innebär att man vinner vid vinst och vinner på halva insatsen vid oavgjort och får tillbaka resten – förlust är förlust.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Perugia +0.25 asian
Odds: 1.80
Bolag: Bet365
Spelstopp: 20:30, fredag 5 maj
TV: 
Stream: