Speltips Real Betis – Barcelona 12/1: Supercupen

Axel Sjödin Publicerat: 12 januari 2023

Den andra semifinalen i den spanska supercupen spelas under torsdagen i Riyadh i Saudiarabien.

Real Betis - Barcelona

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är två spanska tungviktare som gör upp i supercupens andra semifinal där antingen Real Madrid eller Valencia väntar som motståndare. Båda lagen kommer från väldigt tunga segrar i ligaspelet i helgen och är därmed i bra positioner för att kunna klara sina utsatta mål för säsongen.

Barcelona slog Atlético Madrid borta på Wanda Metropolitano, vilket dels gav dem en trepoängsledning över Real Madrid och dels bevisade för tvivlarna att de kan leverera i de stora avgörande matcherna. Både Barcelona och Real Madrid hade varsin tuff bortamatch, men den här gången så var det Xavis manskap som vann och satte sig i ett väldigt fint utgångsläge i titelstriden.

Med den satsning som Barcelona har gjort inför säsongen så är ligatiteln nästan ett måste, inte minst när de nu har åkt ut ur Champions League dessutom. Men alla titlar lär köpa Xavi tid och förtroende och de lär nog inte ta supercupen särskilt lätt.

Barcelona såg inte fantastiska ut mot Atlético och stod för en hel del individuella misstag, men det finns också en klar kvalitetsskillnad mot Real Betis och sättet de nästan systematiskt har slagit andra spanska lag på under säsongen har varit oerhört övertygande.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Real Betis är på väg åt rätt håll

Även Real Betis tog som sagt en blytung seger i helgen då de reste till sydöstra Madrid för att möta Rayo Vallecano, som även de slåss om en Europaplats. Det var en jämn match där Real Betis hade marginalerna på sin sida genom ett självmål bland annat, men de har å andra sidan ofta haft marginalerna mot sig under senare tid, så det var väl välförtjänt.

Real Betis är med i supercupen i egenskap av att ha vunnit Copa del Rey förra året, vilket var klubbens första stora titel på 17 år. Att de ska lyckas följa upp det med ro hem supercupen känns dock föga troligt, men de fortsätter att ta steg i rätt riktning under den skicklige Manuel Pellegrini och kan mycket väl vara med och slåss om Champions League-platser ända in i slutet.

Barcelona är klara favoriter och har gång på gång bevisat att de kan slå lag som de förväntas slå. Det är framförallt defensiven som har varit nyckeln där, då de utöver matchen mot Real Madrid bara har släppt in tre mål i de övriga 15 ligamatcherna. Vi spelar därmed på att Barcelona vinner men att det blir under 3,5 mål för 2.42 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Barcelona & under 3,5 mål
Odds: 2.42
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:00, torsdag 12 januari 2023
TV: 
Stream:  Sportbladet Play

Jämför odds: