Speltips Real Betis – Osasuna 18/1: Copa del Rey

Axel Sjödin Publicerat: 18 januari 2023

Real Betis och Osasuna drabbar samman i åttondelsfinalen av Copa del Rey under onsdagskvällen.

Real Betis - Osasuna

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Real Betis fortsätter att flyga högt sedan deras tunga bortavinst mot Rayo Vallecano, vilket gjorde att de rörde sig upp till topp fyra-placeringarna igen. I dagsläget så ligger de nedanför på målskillnad men har spelat en match mindre än både Atlético Madrid och Villarreal ovanför dem. Osasuna ligger också hack i häl, bara en poäng efter, och bör kunna ha riktiga ambitioner att ta sig ut i Europa i år.

Förra säsongen bjöd på ett väldigt annorlunda slutspelsträd i Copa del Rey, då samtliga tre toppklubbar rök förhållandevis tidigt. Real Betis var inte sena på att dra nytta av det och vann faktiskt cupen ifjol. Nu inleds deras titelförsvar, och de möter tufft motstånd redan i åttondelen.

Real Betis spelade även i supercupen förra veckan där de föll mot Barcelona i semifinalen, efter att ha hämtat upp underlägen två gånger om. Det blev straffar som fick avgöra tillslut, där katalanerna visade sig strået vassare. Los Verdiblancos har i alla fall sett bra ut i spelet hittills i år och kan mycket väl utmana om Champions League-platserna framåt våren.

De har ett av ligans bästa försvar, en avdelning Osasuna även brukar vara starka i, så vi kan nog förmodligen vänta oss en rätt tillknäppt match på onsdag.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Osasuna är ingen lätt motståndare för något lag

Gästerna har haft en stabil höst och har lyckats fortsätta bygga på ett par års stabil utveckling. Under samtliga tre säsonger de har varit uppe i högstaligan under pågående sejour så har de avslutat säsongen kring tiondeplats. Detta är möjligen det året som de kan utmana om åtminstone en Conference League-plats.

De är en farlig motståndare för samtliga lag, trots att de saknar både de resurser och den stjärnglans som många av de klubbar som de konkurrerar mot har. Då de tenderar att vara rätt svårslagna så borde de kunna överraska i ett cupsammanhang, men Real Betis är såklart välförtjänta favoriter framför sin hemmapublik på Benito Villamarin.

Senast dessa båda lag möttes så var det i ligaspelet där Real Betis vann med 1-0 i Sevilla. Inget av lagen har öst in mål direkt och båda är som sagt starka defensivt. För 1.90 gånger pengarna hos Bethard spelar vi därmed på “båda lagen gör mål – nej”.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – Nej
Odds: 1.90
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00, onsdag 18 januari 2023
TV: 
Stream:  Sportbladet Play

Jämför odds: