Speltips Real Madrid – Atletico Madrid 26/1: Derby i cupen

Axel Sjödin Publicerat: 26 januari 2023

På torsdag så får vi följa ett toppmöte från Copa del Rey då Real Madrid och Atlético Madrid drabbar samman i ett cupderby.

Real Madrid - Atlético Madrid

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Trots att det var längesedan som Real Madrid skördade några större framgångar i Copa del Rey så är de klara favoriter mot sina stadsrivaler på Santiago Bernabeu på torsdag. Båda lagen har haft stött på vissa problem under de senaste månaderna men har studsat tillbaka med vinster i den senaste ligaomgången inför veckans match.

Real Madrid har tappat poäng i ett flertal matcher under senare tid och såg väldigt bleka ut mot Barcelona i finalen av supercupen för en och en halv vecka sedan. Men sedan förlusten mot sina ärkerivaler så har de svarat starkt med en vinst mot Villarreal i cupspelet och en tung seger borta mot Athletic Club i ligaspelet.

Aurélien Tchouaménis skada har varit svår att handskas med för Carlo Ancelotti som inte har haft samma fart och driv på mittfältet utan sin nya mittfältare. Motståndarna har ofta fått styra spelet och med en Karim Benzema, som inte känns lika vass i år, så har Real Madrid inte känts lika dominanta som vi är vana vid. De hålls dock gentemot en extremt hög standard och är på alla sätt fortfarande en väldigt slagkraftigt lag.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Atlético Madrid håller inte samma nivå

För stadsrivalerna så har det inte heller varit någon fläckfri säsong. Ambitionerna att utmana om en titel känns som bortblåsta vid det här laget och de är inblandade i en tuff strid kring att hålla sig kvar bland topp fyra-placeringarna i La Liga i nuläget.

Det har ryktats om att detta är Diego Simeones sista säsong som tränare i klubben, då han har misslyckats med att förnya spelet i en mer offensiv anda. Det har fallit platt, trots klasspelare framåt i banan. De lyckades i alla fall pricka dit tre mot Real Valladolid i den senaste ligamatchen, men deras facit mot Real Madrid under senare år har inte varit det bästa.

Atlético förlorade derbyt tidigare under hösten med 1-2 hemma på Wanda Metropolitano och förväntas gå ungefär samma öde till mötes även här ifall man ska tro spelbolagen. Real Madrid har dock sett rätt sårbara ut defensivt under senare tid då de fortsatt får klara sig utan David Alaba i försvaret.

Att Real Madrid vinner detta har någorlunda fina odds, även att båda lagen gör mål. Båda singlarna hade varit vettiga spel inför den här matchen, men vi kombinerar dem till en högoddsare för 4.00 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Real Madrid & BLGM
Odds: 4.00
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, torsdag 26 januari 2023
TV: 
Stream:  Aftonbladet Plus

Jämför odds: