Speltips Real Madrid – Barcelona 15/1: Final i supercupen

Axel Sjödin Publicerat: 15 januari 2023

På söndagen får vi chansen att följa ett El Clásico i den spanska supercupen som spelas i Riyadh i Saudiarabien.

Real Madrid - Barcelona

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Supercupen är kanske inte den mest spännande av titlar, och det tappar ytterligare status av att matcherna spelas i Saudiarabien istället för i Spanien, men ett möte dessa båda lag emellan är ändå väldigt intressant i nuläget med tanke på läget i ligan. Det är återigen dessa två lag som titelstriden står mellan och även om Real Madrid har haft ett övertag när de mötts så har Los Blancos börjat vackla under senare tid.

Medan Real Madrid bara har vunnit två av sina fem senaste matcher i ligan så har Barcelona fortsatt plocka trepoängare och har nu tre poängs marginal ned till Real Madrid på andraplatsen.

Carlo Ancelottis manskap har inte sett riktigt lika vassa ut på senare tid som vi är vana vid att se dem. Dessutom så förlorade Ancelotti två viktiga spelare till skador nyligen då både David Alaba och Aurélien Tchouaméni blev skadade inför matchen mot Villarreal, där de förlorade.

Real Madrids facit i mötet mot deras ärkerivaler har dock varit väldigt starkt under senare år. Utöver Barcelonas 4-0-överkörning förra året så har Real Madrid vunnit fem av de senaste sex mötena, men kliver trots det in som knappa underdogs.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Barcelona har sett bättre ut i ligaspelet

Inget av lagen övertygade tidigare i veckan i semifinalerna mot Valencia respektive Real Betis. Det krävdes tillslut straffar för båda lagen innan de tillslut kunde boka sin plats i finalen. Även om supercupen knappast är någon prioriterad turneringen för någon av dem så ökar ändå betydelsen när de ställs mot varandra i ett El Clásico i finalen.

Xavi Hernandez Barcelona har tidigare kritiserats för att inte riktigt leverera i de stora matcherna, där El Clásico har varit en nål i ögat. Även mötena mot Inter och Bayern München i Champions League har varit bra exempel på det. Därmed så var deras vinst borta mot Atlético i deras senaste ligamatch väldigt tung och kan ge ökat självförtroende inför söndagens möte med Madrids andra stora klubb.

Barcelona känns som det bättre och formstarkare laget i nuläget, men Real Madrid verkar ha ett mentalt övertag på sina rivaler och kryllar av spelare som höjer sig mot toppmotstånd, vilket vi inte minst såg under deras Champions League-vinst förra säsongen.

När Bethard erbjuder så bra odds som 2.80 på Real Madrid så är det svårt att inte välja dem i en final som denna. De har en annan rutin och ett väldigt bra facit mot sina rivaler och för de oddsen så är den raka ettan klart spelvärd i mitt tycke.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Real Madrid vinner
Odds: 2.80
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:00, söndag 15 januari 2023
TV: 
Stream: 

Jämför odds: