Speltips Real Madrid – Valencia 11/1: Semifinal i supercupen

Axel Sjödin Publicerat: 10 januari 2023

Real Madrid ställs mot Valencia i semifinalen av supercupen som spelas i Riyadh i Saudiarabien under onsdagen.

Real Madrid - Valencia

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Även förra årets upplaga av supercupen spelades i Saudiarabien, vilket ger matcherna en lite annorlunda karaktär. Tycka vad man vill om den moderna fotbollen, men Real Madrid mot Valencia är i alla fall en rätt spännande match i nuläget då Real Madrid har börjat vackla något i ligaspelet.

I lördags så åkte Los Blancos till La Cerámica där de mötte ett väldigt bra Villarreal som de också förlorade mot. Det var en välförtjänt seger för de gula ubåtarna och ännu ett sämre resultat från de regerande mästarnas sida. Innan VM-uppehållet så kryssade de nämligen mot Girona och förlorade borta mot Rayo Vallecano, vilket nu har gjort att Barcelona återigen har tagit en trepoängsledning i toppen av La Liga.

Sedan den senaste förlusten så har Real Madrid dessutom drabbats av ytterligare bakslag då David Alaba skadade sig under matchen samtidigt som Aurelien Tchouameni drog på sig en skada under ett träningspass tidigare under veckan. Det är två tunga bakslag som Carlo Ancelotti inte behövde just nu.

Med det sagt så är Real Madrid fortsatt klara favoriter nu på onsdag, då de ska försöka försvara sin titel från i fjol.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Valencia har två raka förluster i bagaget

Förra säsongen så var Valencia en hårsmån från att ta en tung titel, men förlorade finalen av Copa del Rey på straffar mot Real Betis. Finalplatsen räckte i alla fall för att kvala in till den stundande supercupen, men deras chanser till titeln här får ändå sägas vara väldigt små.

Valencia har under många år varit en krisande klubb med ekonomiska problem, men känslan är att utvecklingen har börjat vända igen och att det återigen finns hopp i klubben. De är fortsatt bara ett mittenlag, men har siktet uppåt i tabellen nu istället för att behöva oroa sig för en nedflyttningsstrid.

Formen har dock varit väldigt spretig på senaste. Inför VM-uppehållet så revanscherade de sig mot Real Betis som de slog med 3-0, men efter att ligaspelet har dragit igång igen så har det blivit två raka förluster. Först borta mot Villarreal med 1-2 och därefter hemma på Mestalla mot Cádiz med 0-1. Särskilt den sista förlusten lär ha vägt tungt då de dominerade matchbilden men inte kunde komma till de riktigt farliga målchanserna.

Vi spelar i alla fall på att Real Madrid kan studsa tillbaka här och att det totalt blir över 1,5 mål för 1.78 hos Lucky Sports. Det brukar generellt sett bli en del mål när Los Blancos spelar.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Real Madrid & över 1,5 mål
Odds: 1.78
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 13:00
TV: 
Stream:  Sportbladet Play

Jämför odds: