Speltips Real Sociedad – Real Betis 3/2: Copa del Rey

Axel Sjödin Publicerat: 3 februari 2022

Även under landslagsuppehållet får vi lite spännande klubbfotboll från Copa del Rey mellan Real Sociedad och Real Betis.

Real Sociedad - Real Betis

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter en höst där Real Sociedad har visat upp två väldigt olika sidor så verkar de återigen ha stabiliserat sig något under januari. Från ligaledning under ett par månader sjönk de som en sten i tabellen under senhösten då förlusterna avlöste varandra. Under 2022 så är åtminstone obesegrade hittills.

En vinst mot Celta Vigo i ligan följt av en 2-0-vinst mot Atlético Madrid i cupen gav många supportrar lite hopp igen. Men deras senaste möte mot Getafe på hemmaplan slutade bara mållös till hemmapublikens förtret. De har fortfarande problem med målskyttet där spelare som Alexander Isak tyvärr inte har levererat.

Svensken stannade dock i klubben trots att han ryktats bort nu under januarifönstret, så vi får se ifall han och hans anfallskollegor kan växla upp under våren. Ett positivt tecken är i alla fall att Real Sociedads försvarsspel ser bättre ut igen. Det var defensiven som ledde dem till väldiga framgångar under säsongsinledningen, så med tre raka nollor i ryggen så verkar de röra sig åt rätt håll igen.

De saknar några spelare inför torsdagens drabbning i Nacho Monreal, Ander Barrenetxea och Carlos Fernandez, men har å andra sidan fått tillbaka Martin Zubimendi och Rafinha igen. De kan ställa upp med ett någorlunda starkt lag även under landslagsuppehållet.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Real Betis har varit i klart bättre form

Gästerna har desto större problem med bortfall på grund av både landslagsuppdrag och skador. Claudio Bravo, Cristian Tello och Martin Montoya är alla skadade samtidigt som Diego Lainez, German Peazella och Andres Guardado alla spelar för sina respektive landslag på andra sidan Atlanten.

Detta gör att Manuel Pellegrini har lite begränsningar och en rätt tunn mittfältsuppsättning inför mötet. Men de har fortfarande ett rätt starkt lag på plan i övrigt.

Real Betis har sett väldigt bra ut under senhösten och har lagt beslag på tredjeplatsen i ligaspelet. De har fortfarande en bra bit kvar upp till titelstriden, men har verkligen gjort sig förtjänta av sin ligaplacering såhär långt. De har en sprudlande offensiv som i de två senaste ligamatcherna har kört över Alavés med 4-0 och Espanyol med 4-1 i deras hemmaborg Cornellà-El Prat där få klubbar har tagit poäng under säsongen.

De båda klubbarna mötte varandra i december där Real Betis körde över La Real med 4-0. Med tanke på att gästerna får klara sig med ett tunnare mittfält den här gången så ser Real Sociedads chanser betydligt bättre ut nu. Men oddsen är ändå förvånansvärt höga på gästerna här då spelbolagen har lyft Real Sociedad som klar favorit. För 2.40 gånger pengarna hos Campobet så finns det ett bra spelvärde i att Real Betis är det lag som avancerar då de har sett betydligt vassare ut än ett hemmalag som har haft problem med målskyttet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Real Betis avancerar
Odds: 2.40
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 20:00
TV: 
Stream:  Sportbladet Play

Jämför odds: