Speltips River Plate – Racing Club 29/7: Stormöte

Axel Sjödin Publicerat: 28 juli 2023

Under natten till lördag väntar ett stormöte från Argentina då River Plate tar emot Racing Club på El Monumental.

River Plate - Racing Club

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

River Plate gäller som klara favoriter inför nattens stormatch, vilket inte överraskar någon med tanke på vilken fantastisk säsong de har haft såhär långt. Racing Club är däremot piskade att vinna för att ha en chans att ta sig in i topp tio, vilket innebär spel i Copa Sudamericana nästa säsong.

Sedan ett tag tillbaka är River Plate redan klara segrare i den första fasen av den argentinska ligan. De har hela nio poäng ned till Talleres på andraplatsen och inför den stundande omgången har de hela 22 poäng ned till gästande Racing Club. Med tanke på att Racing avslutade fjolårssäsongen ovanför River Plate på andra- respektive tredje plats så är det en anmärkningsvärd poängskillnad.

Men det kommer att bli väldigt tufft för Racing att försöka få med sig en trepoängare mot detta River Plate som har tio raka segrar på hemmaplan i ligaspelet. I bortaspelet har det gått lite knackigt med bara en seger på deras fem senaste matcher, men på El Monumental har de varit nära oslagbara i år.

Copa Libertadores drar dock igång igen i mitten av veckan där River Plate ställs mot brasilianska Internacional i åttondelsfinalen, och möjligtvis väljer de att vila ett par spelare inför den drabbningen. Men i en stormatch som detta finns det för mycket prestige för att skicka ut en reservuppställning.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Racing Club har spelat upp sig

Även Racing Club har en åttondelsfinal i Copa Libertadores att tänka på då de möter colombianska Atlético Nacional på natten till fredag. Men de har ytterligare två dagars vila innan det är dags, till skillnad från River Plate som snabbt behöver bli redo för en avgörande match med mycket på spel.

Säsongen har, utöver avancemanget i Copa Libertadores, varit en besvikelse såhär långt för Racing-supportrar. Från att ha slutat på andra plats i Liga Profesional under fjolåret så ligger de nu på elfte plats och hade en väldigt tuff första halva av säsongen. Det har sett bättre ut på senaste tiden då de är obesegrade i tio raka ligamatcher, men det har varit fler kryss än vinster, vilket har gjort att de fortfarande inte har slagit sig in i topp tio.

Racing är ingen lätt nöt att knäcka med andra ord, men det är svårt att argumentera emot River Plats fantastiska facit på hemmaplan. Den raka ettan är dock inte särskilt värd att spela på till rätt låga odds, och istället väljer vi att spela på att båda lagen gör mål. Lucas Beltrán har varit i väldigt fin målform i River, men de har släppt in en del mål på senare tid och Racing har bara gått mållösa i en av deras fjorton senaste matcher. För 2.08 gånger pengarna hos Betinia spelar vi därmed på att båda lagen gör mål.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 2.08
Bolag: Betinia
Spelstopp: 02:00, lördag 29 juli
TV: 
Stream: