Speltips Rosenborg – Sarpsborg 25/6: Krisande storlag

Axel Sjödin Publicerat: 25 juni 2023

Den krisande storklubben Rosenborg ställs mot Sarpsborg på söndag i hopp om att kunna klättra i tabellen.

Rosenborg - Sarpsborg

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Rosenborg, som är Norges mest framgångsrika klubb genom tiderna, har nu inte vunnit någon ligatitel sedan säsongen 2018 och ser ut att gå mot ännu en tung säsong. Tidigare har de åtminstone varit med i toppen, men i år har det inte alls sett bra ut och inför omgången befinner sig de mesta mästarna på den nedre tabellhalvan.

Efter att oavgjort resultat mot Stabaek senast tog tålamodet hos klubbledningen slut och tränare Kjetil Rekdal fick lämna sin post, trots att det blir en dyr affär för klubben. Rekdal, som ledde Rosenborg till en tredjeplats förra året, har hittills bara lyckats plocka 13 poäng på deras elva första matcher, vilket är ett rejält underbetyg för en klubb av RBK:s kaliber.

Inför matchen mot Sarpsborg har Svein Maalen tagit över som interimtränare och vi får se ifall det kan få någon plötslig effekt på spelet. Målskyttet har varit ett problem för klubben, som inte riktigt har fått igång någon profilerad målskytt än så länge. Med sex mål på deras två senaste ligamatcher börjar det kanske röra sig i rätt riktning, men med tanke på vilken budget klubben har jämfört med de andra lagen runt dem i tabellen har de fortsatt mycket att bevisa.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sarpsborg har bjudit på målrika matcher

Sarpsborg har inför omgången lyckats skrapa ihop två fler poäng än sina motståndare, trots att de har spelat en match mindre. Inför söndagen har de två raka förluster i bagaget mot Tromsö och Viking, men dessförinnan hade de en obesegrad svit på sju raka matcher.

Förlusten mot Tromsö var faktiskt säsongens första på bortaplan, där Sarpsborg också har varit som starkast. Men Rosenborg har i sin tur också varit som starkast framför sin hemmapublik, där de har plockat 10 av sina totalt 13 poäng hittills på säsongen. Med Rekdal sparkad har de köpt sig lite mer tid, men läget kan snabbt surna igen ifall de inte lyckas vända på resultaten snarast.

Det är ett fortsatt pressat Rosenborg som tar emot Sarpsborg med andra ord. Hemmalaget är ganska klara favoriter till seger, men har verkligen stått för blandade prestationer under senare tid. Att de har börjat komma igång med målskyttet är i alla fall ett gott tecken, och mot ett Sarpsborg som har släppt in mål i nio raka matcher bör de också kunna hitta nätmaskorna.

Med en ny tränare känns 1X2-marknaden ganska oviss, men Sarpsborg har spelat många målrika matcher på senaste och kombinationsspelet med båda lagen gör mål och över 2,5 mål känns trots allt som ett bra spel här för 1.96 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål & BLGM
Odds: 1.96
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:00, söndag 25 juni
TV: 
Stream: