Speltips Rosenborg – Tromsö 16/7: Skilda formkurvor

Axel Sjödin Publicerat: 16 juli 2023

Den krisande storklubben Rosenborg ställs mot ligatvåan Tromsö hemma på Lerkendal Arena på söndagseftermiddagen.

Rosenborg - Tromsö

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Rosenborg är mitt uppe i sin värsta säsong på mycket länge, och har börjat närma sig nedflyttningsplaceringarna under den senare tiden. De ställs nu mot topplaget Tromsö och hoppas kunna vända den negativa spiral de har hamnat i genom att ta poäng på söndag.

Efter det oavgjorda resultatet mot Stabaek i mitten av juni fick succétränaren från i fjol, Kjetil Rekdal, sparken från Rosenborg – trots att det innebar höga kostnader för klubben att ersätta honom. Men än så länge har tränarbytet fått precis motsatt effekt av vad de hade hoppats på. Interimtränaren Svein Maalen har tagit över med jakten på en ny tränare fortgår, men hittills har han lett dem till tre raka förluster, vilket har gjort att de kommit ännu närmare bottenstriden.

Förlusten mot tabelljumbon Aalesund tidigare under juli var ett lågvattenmärke, och därefter har de åkt på ännu en förlust mot hemma mot Lilleström. Men trots de dåliga resultaten går de in som klara favoriter på söndag. De har tagit in ett flertal spelare på lån för att kunna komma ut ur krisen, men frågan är om de har hittat in i laget i tid för söndagens drabbning.

Målskyttet har varit ett stort problem för klubben, som trots bra spelarmaterial inte har fått det att fungera. På deras tre matcher under Maalen har de bara mäktat med ett mål framåt.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tromsö har en fantastisk säsong

Trots relativt begränsade ekonomiska resurser har Tromsö verkligen imponerat genom att ta stora kliv i rätt riktning sedan de blev uppflyttade till den norska högstaligan år 2021. Det kommer förmodligen att bli svårt att hålla sig kvar i topp tre hela säsongen, men hittills har de verkligen imponerat.

På deras sex senaste matcher har de tagit 16 poäng av 18 möjliga, och hade fram till förra omgången en vinstsvit på fem raka. Då Bodö/Glimt har vacklat lite i toppen av tabellen har de lyckats stänga gapet till serieledningen något, och lyckas de få med sig en seger borta mot Rosenborg kommer avståndet upp återigen vara fem poäng.

Att de bara fick med sig ett oavgjort resultat hemma mot Vålerenga i den förra omgången svider därmed kanske lite extra, då de spelmässigt förtjänade att få med sig mer från matchen. De hade gott om målchanser, men skärpan i avsluten saknades och istället fick de båda lagen dela på poängen.

Det har inte varit mycket i Rosenborgs prestationer under senare tid som motiverar deras klara favoritskap inför söndagen, utan det kan nog först och främst krediteras till deras egenskap som storklubb. Tromsö är i klart bättre form och för 3.72 hos Coolbet känns den raka tvåan klart spelvärd inför mötet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Tromsö vinner
Odds: 3.72
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:00, söndag 16 juli
TV: 
Stream: