Speltips Sandviken – Karlstad 10/9: Målrikt

Axel Sjödin Publicerat: 10 september 2023

Serieledande Sandviken tar sig an Karlstad på söndag och är favoriter att dra ifrån i tabellen.

Sandviken - Karlstad

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sandviken närmar sig superettan med stormsteg och kliver in i den sista tredjedelen av säsongen med fyra poäng ned till Dalkurd på andra plats. Formen under sommaren och framåt har varit väldigt bra, och fram till den förra omgångens dramatiska oavgjorda match hade de sju raka ligasegrar.

Sandvikens säsong har verkligen varit imponerande, inte minst med tanke på att de sålde av både Naeem Mohammed och Jabir Abdihakim Ali inför säsongen. Dessa båda spelare var etta respektive tvåa i Ettan norras skytteliga under fjolåret, och trots deras frånvaro så är Sandviken det lag som har gjort flest mål i divisionen även i år. Det känns som en tidsfråga innan klubben tar klivet upp i superettan, och mycket pekar på att det kan ske redan i höst. De var nära i kvalet mot Örgryte förra året, men har lyckats kämpa sig tillbaka till toppen i år igen.

De kommer senast från en helt galen match borta mot Stocksund. Matchen slutade 4-4 efter mål från Sandviken i 98:e och kvittering från Stocksund i 99:e. Sandviken var lite på efterkälken under hela matchen och det blir inte bättre när Mohammad Eid Alsaikhadi drog på sig en utvisning i mitten av andra, men de räddade i alla fall en poäng. Alsaikhadi är i alla fall avstängd inför söndagens match, och det är också Lague Byiringiro, vilket är tuffa avbräck.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Karlstads satsning har misslyckats

Karlstad är en klubb som har satsat hårt på att ta kliv upp i seriesystemet under de senaste åren, men de har aldrig riktigt fått pusselbitarna på plats. Den här säsongen är inget undantag, och med tanke på hur mycket de har investerat i truppen så får det ses som ett klart misslyckande att de ligger kvar på den nedre tabellhalvan.

Senast blev det en förlust hemma mot bottenlaget Piteå, och där lär alla förhoppningar om en topp två-placering ha försvunnit. Resultaten har varit väldigt blandade under senare tid, men spelet räcker inte till för att kunna utmana om de högre tabellplaceringarna, snarare behöver de satsa på att hålla sig kvar nu.

Intressant nog har Karlstad varit bättre på resande fot än vad de har varit på hemmaplan den här säsongen, men mot serieledande Sandviken kommer de förmodligen att få det tufft att få med sig poäng oavsett.

Sandviken spelar ofta väldigt målrika matcher, vilket mötet mot Stocksund är ett fint kvitto på, och även om Karlstad har haft blandade resultat tenderar de trots allt att göra mål i sina matcher. Därmed känns spelet på att båda lagen gör mål bra här för de 1.63 gånger pengarna som Coolbet erbjuder.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.63
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:00, söndag 10 september
TV: 
Stream: