Speltips Santos Laguna – Atlas 14/7: Målrikt

Axel Sjödin Publicerat: 13 juli 2023

Santos Laguna tar sig an Club Atlas i den tredje omgången i den mexikanska ligan under natten till fredag.

Santos Laguna - Atlas

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Båda lagen har varsin vinst inför den tredje omgången och kommer att kämpa för att tidigt kunna hänga på i toppen av tabellen i den nystartade Liga MX. Atlas vann ligan för två säsonger sedan, men hade en ganska tuff fjolårssäsong där de inte lyckades uträtta särskilt mycket.

Inför säsongen har Atlas också sålt Julian Quiñones till storklubben América. Colombianen var en av deras bästa spelare under fjolåret och inte riktigt blivit ersatt, så man kan inte direkt påstå att de har satsat inför årets säsong.

De inledde i alla fall ligaspelet med en 2-0-seger över Cruz Azul i den första omgången, innan de föll mot Monterrey i måndags. Monterrey borta är dock verkligen ingen lätt match, och förlusten kom ganska väntat, även om Atlas stod upp ganska bra och hade flera lägen de förmodligen hade kunnat förvalta bättre.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

San Laguna har fortsatt defensiva brister

Santos Laguna är emellertid inte heller en särskilt lätt bortamatch, då hemmalaget är en av favoriterna till att blanda sig in i toppstriden bakom de uppenbara titelfavoriterna. Under öppningsfasen av ligan under fjolåret lyckades de knipa en tredjeplats i grundserien, men hade betydligt större bekymmer under den andra fasen, där de hamnade utanför slutspelsplatserna helt och hållet. Det var ett väldigt stort tapp, och antalet insläppta mål var nära det dubbla under “clausuran”.

Defensiven har varit en prioritet inför säsongen, men ännu har de inte lyckats hålla nollan i någon av sina matcher. Två insläppta mål i vardera match bådar inte gott, även om de lyckades vända och vinna borta mot Puebla med 3-2 i deras senaste ligamatch.

Även Atlas stod för en vändning under “clausuran” förra året, men det var en klar förbättring mot den väldigt låga lägstanivå de visade upp under säsongens första hälft. De förväntas nog bli ett mittenlag i år, men kanske kan de utnyttja San Lagunas defensiva brister för att kunna få ett bra utgångsläge tidigt.

Matchen känns väldigt öppen och 1X2-marknaden känns riskabel, men på grund av att hemmalaget ännu inte verkar ha lyckats åtgärda sina defensiva problem så känns överspelet som ett bra alternativ här för de 1.80 gånger pengarna som Betinia erbjuder.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: TIPS
Odds: 1.95
Bolag: Betinia
Spelstopp: 03:05, fredag 14 juli
TV: 
Stream: