Speltips Shamrock Rovers – Derry City 26/5: Seriefinal

Axel Sjödin Publicerat: 26 juni 2023

Måndagen bjuder på en spännande seriefinal i den irländska ligan mellan Shamrock Rovers och Derry.

Shamrock Rovers - Derry

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett viktigt kapitel ska skrivas i den irländska titelstriden då Shamrock Rovers och Derry gör upp om viktiga poäng på måndagen. Inför omgången så har Shamrock en fyrapoängsledning ned till jagande Derry, som helst hade behövt vinna för att göra titelstriden spännande. För bara någon månad sedan var läget dock tvärtom, med Derry som serieledare, så saker och ting har vänt snabbt under de senaste omgångarna.

Vändningen beror framförallt på Derrys plötsliga formdipp med fyra raka matcher utan vinst sedan slutet av förra månaden där de har tappat mycket mark i toppstriden. Nu är det istället Shamrock som har ett starkt grepp om ligaledningen, vilket innebär att de har goda chanser att säkra sin fjärde raka inhemska titel.

En förlust på måndag hade däremot kunnat komplicera saker och ting, då de i mitten av juli kommer att ha Champions League-kval att fokusera på, vilket kanske kan påverka resultaten i ligaspelet.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Formen kan bli avgörande

Shamrock kommer senast från ett kryss i en tuff bortamatch mot Bohemians, där de tappade en 2-0-ledning i andra halvlek och fick dela på poängen. Det bröt en svit på tre raka vinster utan insläppta mål och har krympt avståndet ned till de jagande lagen något.

Derry lyckades i sin tur bryta sin segerlösa svit genom att slå den formstarka nästjumbon Cork framför hemmapubliken och tog därmed en tung seger inför måndagens viktiga möte. Shamrock och Derry har redan mötts vid tre tillfällen den här säsongen och det är faktiskt Derry som har vunnit två av dessa, även om Shamrock gick segrande ur det senaste mötet.

Formen visar i alla fall onekligen på att Shamrock bör ses som ganska klara favoriter och då de inte behöver oroa sig över varken avstängningar eller skador på nyckelspelare så har de också bäst trupp på Irland. På hemmaplan har de chansen att dra ifrån rejält i toppstriden och för 2.05 gånger pengarna hos Coolbet spelar vi också att de lyckas vinna.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Shamrock vinner
Odds: 2.05
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, måndag 26 juni
TV: 
Stream: